Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sint-Katelijne-Waver

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Sint-Katelijne-Waver? Door gebruik te maken van deze website vergelijk je eenvoudig alle interessante energieleveranciers als o.a. Mega en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Sint-Katelijne-Waver het goedkoopste contract aanbiedt. Verder verzamel je via de energievergelijker bruikbare informatie over thema’s zoals energiebelastingen en slimme thermostaten. Verder vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sint-Katelijne-Waver
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,374
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersnaast elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparing loopt op tot € 210,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Sint-Katelijne-Waver?

Er zijn meer en meer energieleveranciers in Sint-Katelijne-Waver. Dit loopt van Antargaz tot aanbieders zoals OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 20 organisaties. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke energieleveranciers je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sint-Katelijne-Waver is voor jouw verbruik? Geef snel jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, gas & stroom bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Per slot van rekening zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door de energietarievenvergelijker achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Sint-Katelijne-Waver, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat is mogelijk. Dankzij keuzes in de energievergelijker zoek je probleemloos een energieproduct dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Sint-Katelijne-Waver

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Eenvoudig verbruik inzien
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Verstand van zaken!
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Alles beheren in Doccle
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de energiekosten verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders van het net op deze markt werken. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer aparte prijzen voor transport. De netbeheerder van stroom in Sint-Katelijne-Waver heet Pbe Vlaanderen. De prijzen van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Sint-Katelijne-Waver wordt transport van het aardgas beheerd door Inter-Energa. Bij problemen met het gas dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Sint-Katelijne-Waver

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,374
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-sint-katelijne-waver

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Start met de standaard informatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Sint-Katelijne-Waver ligt dit gemiddeld op 1415 m3 & 3470 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Al deze zaken bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Inzake prijszekerheid heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. In de regel loont het om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je een lijst met alle interessante aanbieders van energie. Bij ieder pakket achterhaal jij specificaties aangaande type energie, abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Sint-Katelijne-Waver, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de aanbieder die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire aanbieder gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de energie-onderneming. Bijv. www.luminus.be of www.eneco.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Sint-Katelijne-Waver


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €300 bonus betekenen. Daarentegen, is er nog meer mogelijk om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter lees je 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: led-lampen gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bezuinigtip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Praktisch advies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Sint-Katelijne-Waver. Zodanig bespaar je het meeste geld. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. Meestal kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland geldt: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Sint-Katelijne-Waver. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt jouw toekomstige organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en neem de goedkoopste of meest populaire leverancier. Populaire bedrijven zijn OCTA+, ENGIE en Comfort Energy. Ook kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie geselecteerde energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van de Energiehunter vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.zeno.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Sint-Katelijne-Waver vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Sint-Katelijne-Waver en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Sint-Katelijne-Waver

Veel energieleveranciers leveren onderhand groene stroom in Sint-Katelijne-Waver. Toch kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene energie” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Sint-Katelijne-Waver vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Sint-Katelijne-Waver kennen we nogal wat activiteiten rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2860. In deze omgeving kan je steeds vaker tegen een gunstig tarief meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. In 2050 moet Antwerpen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Antargaz.


Alle plaatsen in deze gemeente