Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Niel

Op je gemak energie vergelijken in Niel? Aan de hand van deze website check je moeiteloos alle beschikbare energieleveranciers. Je kunt denken aan OCTA+ en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en zie direct welke energieleverancier in Niel de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast verzamel je op deze pagina waardevolle info over zaken als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en verschillende contracttypes. Daarbij vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Niel
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,372
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 450,00.

Zonder problemen overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Niel?

Er zijn erg veel energieleveranciers voorhanden in Niel. Van Antargaz tot Comfort Energy, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 20 aanbieders. Deze bedrijven werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Iverlek. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke gas & stroom organisaties actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Niel is die past bij jouw verbruik? Vul moeiteloos de benodigde gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Desalniettemin, gas en stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. D.m.v onze tarievencheck achterhaal je rap de goedkoopste energieleverancier van Niel, altijd op basis van jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Via selecties in de Energiehunter bekijk je verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Niel

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Ook met zonnepanelen
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Prima klantendienst

Hoe duur is energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van maatschappijen en de energietarieven wijken vaak af per plaats. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder wordt gekenmerkt door weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Niel is Iverlek. De kosten van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Niel is de netbeheerder van het gas Iverlek. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Kerngegevens Niel

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Niel
 • Populair merk: Cenvax
 • Aandeel duurzaam: 0,345%
 • Hoofdpostcode: 2845
 • Verbruik Mazout: 1640 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,372
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-niel

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Start met je woning en gezinssituatie. Onder andere aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In Niel ligt dat gemiddeld op circa 1405 m3 + 3460 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake abonnementen kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk is het verstandig om eens per jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu de totaallijst met alle verkrijgbare aanbieders + contracten. Bij ieder pakket zie jij specificaties m.b.t. soort energie, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Niel, en de eventuele korting. Kies de leverancier die rijmt met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een goede leverancier gevonden? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.energie2030.be en www.energypeople.be. Jouw toekomstige leverancier regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Niel


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €380 korting realiseren. Desondanks, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op energiehunter.be check je 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: kouder douchen
 • Praktische tip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Advies 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bespaaradvies 4: het dak isoleren.
 • Bezuinigtip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze overstap-medewerkers zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Niel. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In dat geval kun je wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht is er sprake van een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met verschillende kortlopende energiecontracten voor Niel. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een jaarcontract krijg jij alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verzorgt je aanstaande gas en stroom leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste partij. Bedrijven als OCTA+, Lampiris en ook Elegant. Hierna beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Je betreffende organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van de Energiehunter achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Niel vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Niel en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Niel

Een aanzienlijk deel van de energiemaatschappijen ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Niel. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan de optie “Groene stroom uit België”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Niel vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Niel zien we diverse activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Denk dan aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 2845. In de regio kan je in toenemende mate relatief goedkoop participeren in collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Antwerpen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Elegant.