Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bonheiden

Snel online energie vergelijken in Bonheiden? Dankzij onze vergelijker vergelijk je eenvoudig alle relevante aanbieders zoals Luminus en Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Bonheiden het goedkoopste contract aanbiedt. Ook vind je op deze pagina nuttige informatie informatie over zaken als bijvoorbeeld verschillende gasregio’s en info over de enkele of dubbele meter. Daarnaast vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Bonheiden
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,369
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1595 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende providers naast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Enorme besparingen tot wel € 445,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Bonheiden?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Bonheiden. Dat loopt uiteen van Essent tot aan Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit moment kun je kiezen uit circa 20 maatschappijen. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het net van Iverlek. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bonheiden is voor jouw verbruik? Voer snel de gevraagde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Toch, gas & stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Door middel van onze prijzencheck achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Bonheiden, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Via de keuzevakjes in de energievergelijker achterhaal je zonder problemen een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Bonheiden

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Alles beheren via de klantzone
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van energiemaatschappijen en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere beheerders service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer andere tarieven voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Bonheiden heet Iverlek. De tarieven voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Bonheiden is de netbeheerder van het gas Iverlek. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Bonheiden

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Bonheiden
 • Populair merk: Baxi
 • Groene stroom: 0,342%
 • Hoofdpostcode: 2820
 • Mazout: 1610 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,369
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1595 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-bonheiden

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste de basisinformatie. Dit zijn samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de regio Bonheiden is het gemiddelde verbruik ong. 1595 m3 en 3445 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens werken door in de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Betreffende prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Veelal is het slim om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een overzicht met alle interessante energieleveranciers. Bij ieder abonnement check je gegevens over type energie, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Bonheiden, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die rijmt met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een populaire kortingsactie gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de aanbieder. Onder andere www.essent.be + www.ecopower.be. De door jou gekozen energie-aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Bonheiden


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €315 besparen. Echter, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters bieden wij 5 bruikbare tips & tricks waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktische tip 1: led-lampen gebruiken
 • Bespaaradvies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Tip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Bezuinigtip 4: zet apparaten nooit op stand-by stand
 • Tip 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Bonheiden. In dat geval is de besparing het grootst. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En eventueel is er sprake van een aantrekkelijke bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In het energielandschap is het principe: meerjarige contracten zijn prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Bonheiden. Ga je voor een meerjarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden deze zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt jouw nieuwe gas en stroom maatschappij de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en ga voor een nieuwe aanbieder. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent en Watz. Tevens bepaal je de startdatum van het abonnement. De betreffende energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van de energievergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.wasewind.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lage prijzen en flinke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Bonheiden vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Bonheiden en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Bonheiden

Een groot deel van de energieleveranciers bieden vandaag de dag groene stroom in Bonheiden. Toch zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan zeker weten “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Bonheiden vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Bonheiden kennen we nogal wat plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2820. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer met financiële bonussen meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Antwerpen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler in de woning
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk details over Watz.


Alle plaatsen in deze gemeente