Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Aartselaar

Snel energie vergelijken in Aartselaar? Geholpen door onze website tref je snel en simpel alle relevante energieleveranciers als Watz en Comfort Energy. Vul de postcode en het huisnummer in, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Aartselaar de scherpste prijs kan bieden. Verder vind je op onze website uitgebreide info over onderwerpen zoals stroomtarieven en zakelijke energie. Verder verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Aartselaar
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,365
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende providers naast elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 235,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Aartselaar?

Er zijn nogal wat energieleveranciers actief in Aartselaar. Dit varieert van Antargaz tot Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 30 bedrijven. Deze bedrijven werken uitsluitend met het net van Pbe Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Nieuwsgierig welke gas & stroom organisaties actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Aartselaar is in april 2024? Vul gemakkelijk de privé gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, gas en stroom maatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Bij stroom en gas storingen, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Middels de energievergelijker ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Aartselaar, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van keuzes in de energievergelijker detecteert men simpel en snel een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Aartselaar

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Altijd bereikbaar
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Simpel en eenvoudig
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Alles beheren via de klantzone
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom organisaties en de tarieven verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer aparte prijzen voor transport. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Aartselaar is Pbe Vlaanderen. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Aartselaar is de huidige netbeheerder van het aardgas Iverlek. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Aartselaar

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Aartselaar
 • CV Merk: Wolf
 • Aandeel duurzaam: 0,338%
 • Hoofdpostcode: 2630
 • Mazout verbruik: 1570 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,365
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-aartselaar

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dit gaat over het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Aartselaar bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1575 m3 en 3425 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je opwekt. Deze details dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Hoef jij geen groene stroom? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Veelal is het verstandig om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Wat daarna komt is de totaallijst met alle beschikbare energie aanbieders. Bij ieder abonnement tref je specificaties als herkomst van stroom en gas, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Aartselaar, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante actie tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energie-onderneming. Denk aan www.energie2030.be of www.wasewind.be. De betreffende energie-partij neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Aartselaar


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €370 winst geven. Daartegenover, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op energiehunter.be bekijk je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: isoleer CV-leidingen
 • Bespaaradvies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bespaartip 3: was met waterbesparing
 • Advies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Tip 5: combineer verschillende kleuren was

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Aartselaar. Dan ben je het voordeligst uit. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men veranderingen aanbrengen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. In de regel kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En eventueel krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Aartselaar. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg jij alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken faciliteert de nieuwe gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de prijzen en kies de voordeligste energieleverancier. Bijv. Eneco, ENGIE + Aspiravi. Ook selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aanstaande energieleverancier zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Via onze vergelijker check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.comfortenergy.be, dan valt als eerste op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lage prijzen en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Aartselaar vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Aartselaar en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Aartselaar

Bijna alle leveranciers bieden onderwijl groene stroom in Aartselaar. Echter is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet ieder “groene energie” contract draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat leveranciers een groene strategie voeren? Neem dan uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je geschikte groene energieleveranciers in Aartselaar vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In het leefgebied van de gemeente Aartselaar bestaan er tegenwoordig vele activiteiten binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2630. In deze plaats kan je meer en meer zeer betaalbaar meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Eneco.