Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Hemiksem

Snel online energie vergelijken in Hemiksem? Met behulp van onze vergelijker ontdek je snel en simpel alle bekende bedrijven als o.a. Essent & Antargaz. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Hemiksem de laagste prijs hanteert. Tevens verzamel je op energiehunter.be belangrijke info over thema’s als energiebelastingen en uitleg over jouw energierekening. Bovendien komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hemiksem
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,363
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bedrijven in een overzicht
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 435,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Hemiksem?

Wij zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Hemiksem. Dit varieert van Engie tot aan Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 25 aanbieders. Deze bedrijven lopen allemaal via het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie biedt onze energiesimulator de oplossing. Nieuwsgierig welke maatschappijen actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Hemiksem is in februari 2024? Vul direct de benodigde gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, energieleveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Aan de hand van onze handige vergelijker bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Hemiksem, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van de keuzevakjes in de Energiehunter vind jij verrassend eenvoudig een energiecontract dat matcht met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Hemiksem

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Transparant en eerlijk
 • Eneco: Goede klantenservice
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Een open en eerlijke coöperatieve
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen februari 2024)

De aansluitingen van organisaties en de energiekosten verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er meerdere netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Hemiksem is Iverlek. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Hemiksem is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Hemiksem

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Hemiksem
 • CV ketel: Remeha
 • Groene energie: 0,336%
 • Centrale postcode: 2620
 • Aantal mazout liters: 1550 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,363
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-hemiksem

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Hemiksem bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1565 m3 plus 3415 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Betreffende prijszekerheid kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Gewoonlijk loont het om jaarlijks een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle grote aanbieders + contracten. Van alle abonnementen zoek jij info met betrekking tot type energie, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Hemiksem, en de welkomstbonus. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Stap online over

  Een interessante prijsaanbieding tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.lampiris.be + www.eneco.be. Jouw aanstaande aanbieder regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Hemiksem


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan in sommige gevallen wel €330 besparen. Toch, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina tref je 5 handige bespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Advies 1: draai geen halve wasjes
 • Bespaaradvies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Praktisch advies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bespaaradvies 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Praktisch advies 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Hemiksem. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Toch, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men veranderingen aanbrengen, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En daarnaast wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Hemiksem. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak faciliteert je gekozen energieleverancier het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en kies de voordeligste energieaanbieder. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE of Belpower. Hierna neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jouw nieuwe organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Dankzij energiehunter.be check je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.elegant.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lagere onkosten en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Hemiksem vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Hemiksem en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Hemiksem

Tal van aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Hemiksem. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders 100% transparant zijn? Kies in dat geval de selectie “Groene energie uit NL”. Dan kan je alle groene energieleveranciers in Hemiksem vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Hemiksem bestaan er tegenwoordig verscheidene projectenbinnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2620. In deze omgeving kan je meer en meer financieel aantrekkelijk meewerken met duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Antwerpen helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Engie.