Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lint

Snel energie vergelijken in Lint? Via onze vergelijker vind je snel en simpel alle grote aanbieders als bijv. Watz en Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Lint de beste deal heeft! Verder tref je op onze website uitgebreide info over zaken zoals energiegebruik in de regio en info over een energieneutrale woning. Voorts verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lint
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,457
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke bedrijven gemakkelijk vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparingen mogelijk tot wel € 345,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Lint?

Er zijn enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Lint. Van Poweo tot een speler als Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 40 leveranciers. Deze maatschappijen maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Iveka. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Ontdekken welke maatschappijen je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lint is voor jouw situatie? Voer moeiteloos je persoonlijke gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, energie-organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Is er stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Met behulp van onze tarievencheck achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Lint, specifiek voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van filteren in de tarievenvergelijker bekijkt men probleemloos een energiecontract dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Lint

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Waar loyale klanten worden beloond
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de energiekosten zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke beheerder rekent eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Lint is Iveka. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Lint is de aardgas netbeheerder Iveka. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Lint

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Lint
 • Populair merk: ACV
 • Aandeel groen: 0,33%
 • Hoofdpostcode: 2547
 • Mazout verbruik: 3000 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,457
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh

Plekken in deze regio

energie-vergelijken-lint

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met je contactgegevens. Onder andere grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Lint is dat gemiddeld 1535 m3 + 3385 kWh. Bezit je een gasloze woning. Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. De data die je invult beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Doorgaans is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu een tabel met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Van alle pakketten lees je data met betrekking tot type energie, soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Lint, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die past bij jouw eisen.

 5. Regel online je overstap

  Een mooie leverancier tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. O.a. www.octaplus.be + www.energypeople.be. De gekozen leverancier regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Lint


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €335 winst geven. Desondanks, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Onderstaand lees jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Bezuinigadvies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Bespaaradvies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Advies 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Tip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energiespecialisten geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Lint. In dat geval is de besparing het grootst. Let op, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. In de regel worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met velerlei kortlopende energiecontracten voor Lint. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elk jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, vaak verzorgt je aanstaande organisatie het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste energieleverancier. Denk aan Luminus, ENGIE of Energie 2030. Ook kies je de ingangsdatum (start levering). Je aankomende energieleverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Middels onze vergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.poweo.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels lage kosten en flinke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Lint vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Lint en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Lint

Een groot deel van de energiemaatschappijen bieden momenteel groene stroom in Lint. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt behoorlijk. Niet ieder “groene stroom” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd “groen” genoemd. 100% zeker weten dat organisaties een groen beleid hanteren? Ga dan voor uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Lint vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Lint zien we vele acties waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2547. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedraaien in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Antwerpen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Warm water via de zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Watz prijzen maart 2024.