Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dessel

Direct energie vergelijken in Dessel? Geholpen door onze website check je probleemloos alle verkrijgbare maatschappijen. Je kunt denken aan Watz en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Dessel voor jou de beste prijs heeft. Bovendien verzamel je via onze vergelijker nuttige info info over thema’s als verschillende aanbieders en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarnaast geven we 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Dessel
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,451
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,251
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire providers bij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Eenvoudig besparen tot wel € 355,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Dessel?

Er zijn enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Dessel. Van Engie tot aan Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. In april 2024 moet je een keuze maken uit ruim 40 energie aanbieders. Zij werken allemaal op basis van de infrastructuur van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Weten welke energie-organisaties er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dessel is voor jouw situatie? Vul eenvoudig de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Maar, maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze prijzencheck ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Dessel, altijd op basis van jouw verbruik. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij selecties in de Energiehunter zoekt men probleemloos een energiecontract dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Dessel

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Goed bereikbare klantendienst
 • MEGA: Denkt met jou mee over besparen
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Luminus: Prima klantendienst
 • Elegant: Verstand van (duurzame) energie
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Altijd inzicht in het verbruik
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Verstand van zaken!

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van gas en stroom aanbieders en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Dessel is Iverlek. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Dessel is de netbeheerder van het gas Iverlek. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Dessel

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Dessel
 • CV ketel: Pelgrim
 • Aandeel duurzaam: 0,324%
 • Postcode: 2480
 • Mazout consumptie: 2940 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,451
 • Stroomtarief kwh: €0,251
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh

Plekken in deze regio

energie-vergelijken-dessel

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Dessel gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1505 m3 & 3355 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen is het verstandig om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Van elk abonnement achterhaal je details zoals type energie, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Dessel, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die in lijn is met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante actie gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de aanbieder. Denk aan www.energie2030.be + www.poweo.be. De door jou gekozen leverancier regelt alles voor jou. Altijd zekerheid van gas en stroom in Dessel


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €260 besparen. Toch, is er nog meer mogelijk zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna profiteer je van 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktische tip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Praktisch advies 2: doe de koelkast zo veel mogelijk gesloten.
 • Praktische tip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bespaaradvies 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Tip 5: plaats je boiler, geiser of ketel op een zo strategisch mogelijke plek.

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Dessel. Daarna betaal je het minst voor je energie. Let op, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen het modelcontract. Vaak vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij dit type contract is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En eventueel krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Dessel. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden zo’n concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak regelt jouw betreffende energie-organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en neem de beste maatschappij. Bijv. Eneco, ENGIE of natuurlijk Watz. Hierna bepaal je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie aanstaande energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van onze website check je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.essent.be, dan zul je zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door lage prijzen en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Dessel vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Dessel en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Dessel

Veel bedrijven verschaffen vandaag de dag groene stroom in Dessel. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Kies in dat geval zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Dessel vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Dessel bestaan er verscheidene stappen binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2480. In deze woonplaats kan je soms tegen een gunstig tarief deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Antwerpen helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bezoek ook Engie prijzen april 2024.