Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Geel

Zonder problemen energie vergelijken in Geel? Dankzij onze website vind je moeiteloos alle relevante leveranciers als Luminus en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Geel de beste deal heeft! Bovendien tref je op onze website uitgebreide info over onderwerpen als bijv. energiebelastingen en tips om jouw huis te verduurzamen. Verder vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Geel
Netbeheerder Elektra:Iveg
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,447
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire bedrijven in een overzicht
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 420,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Geel?

Wij zien steeds meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Geel. Dat gaat van Lampirus tot Luminus, de keuze is reusachtig groot. Op dit moment is het aanbod ongeveer 20 bedrijven. Zij werken allemaal op basis van de infrastructuur van Iveg. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom leveranciers er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Geel is op dit moment? Geef hieronderde benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, energiebedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In het geval van gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van de vergelijkingstool check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Geel, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door jouw input in de energievergelijker ontdek jij moeiteloos een energie-abonnement dat rijmt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Geel

 • Engie: Reken jouw energiekoste online uit
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Vaste energieprijzen
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Blog met handige bespaartips
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van energieleveranciers en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Geel betreft Iveg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Geel valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Geel

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Geel
 • CV ketel: Intergas
 • Aandeel groen: 0,32%
 • Hoofdpostcode: 2440
 • Mazout verbruik: 2900 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iveg
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,447
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-geel

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste jouw basisgegevens. Hiermee bedoelen we aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Geel gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1485 m3 en nog eens 3335 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details hebben effect op de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Betreffende contractduur kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Gewoonlijk is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle beschikbare aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement check je voorwaarden over type stroom/gas, looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Geel, en de overstapbonus. Kies de partij die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte actie beschikbaar? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Bijvoorbeeld www.luminus.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. De gekozen energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Geel


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €275 korting realiseren. Daarentegen, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Via onze hunters check jij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Praktische tip 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bespaaradvies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Advies 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Geel. Dan ben je het voordeligst uit. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. In de regel worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel exact weet wat de kosten gaan zijn. En wellicht wordt je wel beloond met een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Geel. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks een persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verzorgt de aanstaande aanbieder het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en kies de beste of voordeligste energieaanbieder. Zoals Eneco, ENGIE + Ebem. Daarna neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jullie toekomstige gas en stroom organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Via onze vergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.luminus.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lagere tarieven en flinke welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Geel vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Geel en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Geel

Een groot deel van de energiemaatschappijen faciliteren ondertussen groene stroom in Geel. Rondom dit thema is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Hier kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Geel vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Rondom de gemeente Geel kennen we allerlei initiatievenrondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2440. In deze buurt kan je soms tegen een gunstig tarief bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook wil de gemeente dat wij jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Antwerpen volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Comfort Energy prijzen.