Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Mol

Op je gemak energie vergelijken in Mol? Met behulp van de Energiehunter tref je gemakkelijk alle verkrijgbare energiebedrijven zoals Luminus en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en ontdek welke energieleverancier in Mol prijstechnisch het meest interessant is. Tevens tref je op deze website nuttige info info over onderwerpen als energiegebruik in de regio en info over het gasvrij maken van jouw woning. Ook geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Mol
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,445
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire leveranciersonder elkaar
 • De beste energie aanbiedingen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 225,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Mol?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Mol. Dat loopt uiteen van Eneco tot aanbieders zoals Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 25 leveranciers. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het net van Iveka. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke gas & stroom maatschappijen actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Mol voor jou is? Geef direct de benodigde gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, energie-organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Door middel van de energievergelijker achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Mol, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van keuzes in de tool zoek jij zonder problemen een overeenkomst dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Mol

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Contact via telefoon, mail en social media
 • Wase Wind: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van energiemaatschappijen en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er meerdere netbeheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Mol heet Iveka. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Mol is de netbeheerder van het gas Iveka. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Mol

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Mol
 • CV Merk: Fasto
 • Aandeel groen: 0,318%
 • Centrale postcode: 2400
 • Verbruik stookolie: 2880 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,445
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-mol

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste de standaard informatie. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Mol is het gemiddelde verbruik ong. 1475 m3 & 3325 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande prijs zekerheden kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. In de regel is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle mogelijke aanbieders van energie. Van elk contract vind jij gegevens m.b.t. herkomst energie, contracttermijn, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Mol, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een relevante aanbieder in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de onderneming. Bijvoorbeeld www.lampiris.be of natuurlijk www.energypeople.be. De gekozen aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Mol


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan wel €395 korting realiseren. Toch, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand bieden wij 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Praktisch advies 2: zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt.
 • Praktische tip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Praktisch advies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bespaaradvies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Mol. Zo is de besparing het grootst. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Vaak worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Mol. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, gewoonlijk regelt jouw aankomende organisatie het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de goedkoopste maatschappij. Zoals Eneco, Essent of natuurlijk Trevion. Daarna kies je de ingangsdatum (start levering). Jouw gekozen gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lagere tarieven en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Mol vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Mol en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Mol

Veel maatschappijen faciliteren vandaag de dag groene stroom in Mol. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat leveranciers een groen beleid hanteren? Gebruik dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Mol vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Mol kennen we steeds meer initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 2400. In deze plaats kan je vaak financieel aantrekkelijk participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Antwerpen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Zie ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Check ook Watz prijzen.