Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oud-Turnhout

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Oud-Turnhout? Dankzij deze website vergelijk je snel en simpel alle interessante maatschappijen als OCTA+ & Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Oud-Turnhout prijstechnisch het meest interessant is. Bovendien check je op onze website waardevolle info over thema’s als bijv. verbruik in de regio en vaste en variabele tarieven. Verder verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Oud-Turnhout
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveg
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,440
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparingen mogelijk tot wel € 470,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Oud-Turnhout?

Wij zien enorm veel energieleveranciers in Oud-Turnhout. Van Lampirus tot Luminus, de keuze is enorm. Vandaag de dag zijn het zo’n 25 leveranciers. Deze aanbieders zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Iveka. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke gas & stroom organisaties in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oud-Turnhout is die past bij jouw verbruik? Vul direct de benodigde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, organisaties kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Middels de energiehunter achterhaal je direct de goedkoopste energieleverancier van Oud-Turnhout, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is mogelijk. Dankzij selecties maken in onze vergelijker checken jullie simpel en snel een product dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Oud-Turnhout

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Online inzicht in verbruik
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Verstand van zaken!
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Zes verschillende windparken
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Meerdere contracten

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen februari 2024)

De producten van gas en stroom aanbieders en de kosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er meerdere netbeheerders service verlenen. Elke netbeheerder hanteert eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Oud-Turnhout heet Iveka. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Oud-Turnhout is de netbeheerder van het gas Iveg. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Oud-Turnhout

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Oud-Turnhout
 • Populair merk: Benraad
 • Groene energie: 0,313%
 • Hoofdpostcode: 2360
 • Mazout: 2830 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveg
 • Gastarief M3: €0,440
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-oud-turnhout

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Oud-Turnhout ligt dit gemiddeld op 1450 m3 en 3300 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Deze details dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Betreffende contracttermijn kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Dikwijls is het verstandig om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een overzicht met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van alle contracten check jij details over soort stroom/gas, duur van het contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Oud-Turnhout, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte aanbieding gespot? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de energiemaatschappij. Bijv. www.octaplus.be of natuurlijk www.elegant.be. De gekozen energie-partij zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Oud-Turnhout


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan meer dan €360 rendement bieden. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder check jij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Tip 2: kies voor een hotfill-wasmachine.
 • Advies 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Praktisch advies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Tip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Oud-Turnhout. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Oud-Turnhout. In het geval van een lang contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken regelt de aankomende organisatie de opzegging van de actuele contracten door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste leverancier. Onder andere Luminus, Lampiris en Elegant. Daarnaast bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. De aankomende maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Door gebruik te maken van onze website bekijk je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.zeno.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Oud-Turnhout vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Oud-Turnhout en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Oud-Turnhout

Veel energiemaatschappijen faciliteren op dit moment groene stroom in Oud-Turnhout. Op dit front is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Gebruik dan het filter “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Oud-Turnhout vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Oud-Turnhout zijn er verscheidene plannen met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 2360. In deze buurt kan je soms relatief goedkoop participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Antwerpen helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Het huis isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Essent prijzen.