Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Turnhout

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Turnhout? Met behulp van deze website doorzoek je probleemloos alle interessante maatschappijen als o.a. OCTA+ & Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Turnhout de laagste prijs biedt. Ook vind je op energiehunter.be nuttige info info over zaken zoals energiebelastingen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarnaast verschaffen wij jou tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Turnhout
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,434
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1420 m3 en 3485 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvennaast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 220,00.

Snel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Turnhout?

Wij zien enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Turnhout. Dat loopt uiteen van Engie tot aan Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 20 energie aanbieders. Zij werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Iveka. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke gas en stroom aanbieders je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Turnhout is voor jouw situatie? Voer vlug de gevraagde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Echter, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Kortom: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Via de energievergelijker bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Turnhout, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van jouw input in onze vergelijker achterhaal jij moeiteloos een energieproduct dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Turnhout

 • Engie: Contact via telefoon, mail en social media
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Ook modelcontracten

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van gas & stroom organisaties en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er meerdere beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder gebruikt weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Turnhout is Iveka. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Turnhout wordt transport van het aardgas beheerd door Iveka. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Turnhout

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Turnhout
 • Populair merk: Vaillant
 • Groene energie: 0,307%
 • Hoofdpostcode: 2300
 • Verbruik stookolie: 2770 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,434
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1420 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3485 kWh
energie-vergelijken-turnhout

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Start met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Turnhout bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1420 m3 en nog eens 3485 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Deze details hebben effect op de energiekosten.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Ten opzichte van contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin loont het om eens in de 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu een lijst met alle beschikbare energiebedrijven. Bij ieder contract zoek je info zoals type energie, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Turnhout, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die klopt met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige aanbieding in het lijstje? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Denk aan www.energie2030.be of www.wasewind.be. De nieuwe energie-aanbieder regelt alles voor jou. Geen dag zonder gas of stroom in Turnhout


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan tot wel €300 opleveren. Desondanks, wat kan je nog meer doen om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter tref je 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bezuinigtip 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Bespaaradvies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Praktisch advies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bespaaradvies 5: repareer je kraan als deze lekt.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Turnhout. Zodoende ben je het voordeligst uit. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen het modelcontract. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En vaak ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld is de stelregel: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Turnhout. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij ieder jaar deze zeer interessante welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt je toekomstige energiemaatschappij het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de voordeligste energiemaatschappij. Onder andere Eneco, Lampiris + Elegant. Ook selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jouw betreffende energie-aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Via deze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.energypeople.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Turnhout vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Turnhout en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Turnhout

Het merendeel van de bedrijven verschaffen vandaag de dag groene stroom in Turnhout. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groen uit België”. Hier kan jij alle groene energieleveranciers in Turnhout vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Turnhout bestaan er tegenwoordig verscheidene activiteiten rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 2300. In deze woonplaats kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. In een korte tijd moet Antwerpen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Lampirus duurzame energie.