Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lille

Meteen energie vergelijken in Lille? Dankzij www.energiehunter.be vind je gemakkelijk alle grote energie aanbieders als bijvoorbeeld Watz & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Lille het goedkoopste contract aanbiedt. Verder verzamel je op deze pagina nuttige info info over topics als o.a. energiebesparing in huis en variabele of vaste tarieven. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Lille
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasImea
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,431
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke organisaties in een overzicht
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Eenvoudig besparen tot wel € 465,00.

Zonder problemen overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Lille?

Wij zien meer en meer energieleveranciers voorhanden in Lille. Dat loopt uiteen van Poweo tot een speler als OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 35 energieleveranciers. Deze leveranciers werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Iverlek. Het is onmogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke gas & stroom aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lille is voor jouw verbruik? Geef eenvoudig je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, energieleveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een storing, dan wil je dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van onze tarievencheck achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Lille, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v selecties maken in de tarievenvergelijker bekijken jullie moeiteloos een abonnement dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Lille

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Met praktische energie-bespaartips
 • Lampiris: 1000+ lokale producenten van groene stroom
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Handige website
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Online facturen bekijken
 • Watz: Altijd bereikbaar
 • Wase Wind: Online energiesimulator
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Met praktische energie-bespaartips

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van energie-aanbieders en de vergoedingen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er nogal wat beheerders werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Lille is Iverlek. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Lille is de huidige netbeheerder van het aardgas Imea. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Lille

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Lille
 • Populaire CV: Elco
 • Groene stroom: 0,304%
 • Hoofdpostcode: 2275
 • Verbruik Mazout: 2740 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Imea
 • Gastarief M3: €0,431
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-lille

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste je contactgegevens. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In Lille ligt dit gemiddeld op 1405 m3 en nog eens 3470 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Betreffende contracttermijn kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Veelal is het slim om elke 12 maanden weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij elk pakket achterhaal jij specificaties over soort stroom/gas, contractsduur, de kostprijs van gas en elektra in Lille, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede prijsaanbieding tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de leverancier. Bijvoorbeeld www.essent.be of natuurlijk www.poweo.be. Jouw aanstaande energie-partij zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Lille


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €310 voordeel geven. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter check jij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bespaaradvies 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Praktisch advies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bezuinigtip 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Advies 5: neem een klokthermostaat

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Lille. Zodoende is de besparing het grootst. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. In algemene zin worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En vaak ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Lille. Bij een langdurig contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij ieder jaar deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak regelt jouw toekomstige energie-aanbieder de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en selecteer de goedkoopste of meest populaire leverancier. Bedrijven als OCTA+, ENGIE en ook Wase Wind. Tevens selecteer je het moment waarop het contract ingaat. Jullie aankomende gas en stroom leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door onze vergelijker ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.ecopower.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Met dat prijsbeleid kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Lille vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Lille en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Lille

Een aanzienlijk deel van de energie aanbieders ondersteunen inmiddels groene stroom in Lille. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders een groen beleid hanteren? Gebruik dan de selectie “Groen uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Lille vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Lille onderscheiden we vele stappen volledige gericht op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2275. In deze plaats kan je soms heel gunstig meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Antwerpen volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen integreren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Luminus duurzame energie.


Alle plaatsen in deze gemeente