Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Poederlee

Gemakkelijk energie vergelijken in Poederlee? Via deze website achterhaal je eenvoudig alle interessante leveranciers als Watz & Poweo. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Poederlee voor jou de beste prijs heeft. Verder lees je via onze vergelijker belangrijke informatie over thema’s zoals leveranciers en info over de enkele of dubbele meter. Tevens bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Lille
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,425
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 485,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Poederlee?

Wij zien enorm veel energieleveranciers actief in Poederlee. Dat gaat van Eneco tot aanbieders zoals Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Tegenwoordig zijn het zo’n 25 organisaties. Deze aanbieders gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Pbe Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Achterhalen welke gas en stroom organisaties je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Poederlee is voor jouw verbruik? Geef gelijk de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je kunt lekker warm douchen. Maar, gas en stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Via de energietarievenvergelijker tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Poederlee, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Door middel van filters in de Energiehunter bekijk je zonder problemen een energieproduct dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Poederlee

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Denkt met jou mee over besparen
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Grip op verbruik en de kosten
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De condities van gas en stroom organisaties en de onkosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Poederlee betreft Pbe Vlaanderen. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Lille valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Inter-Energa. Bij een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Poederlee

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Lille
 • CV Merk: Sime
 • Aandeel groen: 25,60%
 • Postcodegebied: 2275
 • Mazout verbruik: 2960 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,425
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-poederlee

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Begin met de basisinfo. Dat betreft aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Poederlee gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1450 m3 en 3440 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. De genoemde zaken dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Sla dit dan over. Wat betreft contractduur kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Meestal is het een goed idee om jaarlijks een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle populaire aanbieders + contracten. Bij elk abonnement check je specificaties m.b.t. herkomst van stroom en gas, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Poederlee, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die matcht met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een geschikte kortingsactie gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de aanbieder. Denk aan www.engie.be of natuurlijk www.ecopower.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Poederlee


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan soms wel €325 opleveren. Evenwel, zijn er andere tips om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters bieden wij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Advies 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Praktisch advies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigtip 3: sloffen dragen in huis.
 • Bespaaradvies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaaradvies 5: doe de lichten uit als je niet thuis bent

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Poederlee. Zo bespaar je het meeste geld. Maar, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt eerder overstappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Meestal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast is er sprake van een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Poederlee. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elke 12 maanden een dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak verwerkt je aankomende gas en stroom leverancier de opzegging van het contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle tarieven en selecteer de voordeligste energiemaatschappij. Bedrijven als OCTA+, Lampiris en Comfort Energy. Hierna bespreek je de ingangsdatum van het contract. Jullie betreffende maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Via www.energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.poweo.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door voordelige prijzen en flinke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Poederlee vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Poederlee en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Poederlee

Een aanzienlijk deel van de aanbieders verschaffen op dit moment groene stroom in Poederlee. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan zeker weten “Groene energie uit NL”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Poederlee vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de streek van de gemeente Lille bestaan er tegenwoordig nogal wat projectenbinnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2275. In deze buurt kan je vaak heel gunstig participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk ook Elegant prijzen.