Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Oevel

Eenvoudig energie vergelijken in Oevel? Geholpen door onze vergelijker vergelijk je supersnel alle verkrijgbare aanbieders. Voorbeelden zijn Eneco & Aspiravi. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Oevel voor jou de beste prijs heeft. Ook verzamel je via onze vergelijker uitgebreide info over topics als bijv. maatschappijen en de slimme meter. Daarnaast komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Westerlo
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,421
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Eenvoudig besparen tot wel € 310,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Oevel?

Wij zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Oevel. Dit varieert van Lampirus tot bijvoorbeeld Mega, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik zijn het zo’n 30 leveranciers. Deze leveranciers gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke energie-organisaties er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Oevel is voor jouw situatie? Voer moeiteloos de privé gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Bij gas- en stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool tref je vlug de goedkoopste energieleverancier van Oevel, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van filteren in onze vergelijker vinden jullie probleemloos een energie-abonnement dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Oevel

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Vaste energieprijzen
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: Online account
 • Watz: Gemakkelijke verhuisservice
 • Wase Wind: Eigen windparken door hele land
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Altijd inzicht in het verbruik

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energie-aanbieders en de energietarieven zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er veel beheerders actief zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft eigen prijsstrategieën voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Oevel betreft Iverlek. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Westerlo is de netbeheerder van het gas Iverlek. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Oevel

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Westerlo
 • Populair merk: Oertli
 • Aandeel duurzaam: 25,20%
 • Postcode: 2260
 • Gem. mazout: 2920 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,421
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-oevel

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Begin met de standaard informatie. Dat betreft aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Oevel gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1430 m3 en 3420 kWh. Verbruik je geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. De genoemde zaken hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Met betrekking tot looptijd kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Wat volgt is een handig overzicht met alle interessante maatschappijen en contracten. Bij elk abonnement tref je info aangaande soort stroom/gas, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Oevel, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire kortingsactie gespot? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de aanbieder. Denk aan www.octaplus.be of www.eneco.be. Jouw nieuwe energie-partij zet alles netjes voor jou om. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Oevel


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €340 winst geven. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be vind jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaartip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bezuinigadvies 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bezuinigtip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Tip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigadvies 5: de warme kraan niet onnodig laten lopen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Oevel. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, wisselen, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En misschien krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten hanteren we: langlopende contracten zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Oevel. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je elk jaar een dergelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verzorgt de betreffende aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste of meest populaire leverancier. Denk aan Eneco, ENGIE + Belpower. Hierna bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Je aanstaande energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij www.energiehunter.be ontdek je altijd de laagste prijzen. Zodra je een website opent zoals www.eni.com, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Middels lagere tarieven en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Oevel vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Oevel en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Oevel

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers ondersteunen onderwijl groene stroom in Oevel. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd aangemerkt als duurzaam. Er zeker van zijn dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Kies dan de selectie “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Oevel vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Westerlo kennen we steeds meer plannen met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2260. In de regio kan je in toenemende mate met financiële bonussen bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Antwerpen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen integreren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Mega prijzen.