Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Houtvenne

Gemakkelijk energie vergelijken in Houtvenne? Middels deze website doorzoek je eenvoudig alle bekende leveranciers als bijvoorbeeld Watz & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Houtvenne de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast vergaar je via de energievergelijker nuttige info info over zaken als o.a. energieaansluitingen en salderen. Tevens geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Hulshout
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,415
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3390 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Enorme besparingen tot wel € 230,00.

Snel overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Houtvenne?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers in Houtvenne. Van Essent tot een speler als OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag zijn het zo’n 40 aanbieders. Deze maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Pbe Vlaanderen. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke bedrijven in deze regio actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Houtvenne is voor jouw situatie? Voer moeiteloos de privé gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Echter, gas & stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Is er stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk ook naar service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Via onze energie vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Houtvenne, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Met behulp van de keuzevakjes in de vergelijkingstool check je probleemloos een energieovereenkomst dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Houtvenne

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Verstand van zaken!

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De pakketten van aanbieders en de tarieven kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er verscheidene beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Houtvenne betreft Pbe Vlaanderen. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Hulshout valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iverlek. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Houtvenne

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Hulshout
 • Populair merk: Faber
 • Aandeel groen: 24,60%
 • Postcode: 2235
 • Aantal mazout liters: 2860 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,415
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3390 kWh
energie-vergelijken-houtvenne

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. Rondom Houtvenne ligt dit gemiddeld op 1400 m3 en 3390 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. Al deze zaken werken door in de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake abonnementen kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. In algemene zin loont het om ieder jaar een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle verkrijgbare leveranciers en contracten. Van alle abonnementen zie jij voorwaarden m.b.t. herkomst energie, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Houtvenne, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante actie gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de energieleverancier. O.a. www.octaplus.be of www.comfortenergy.be. De gekozen energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Houtvenne


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €330 besparen. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters tref je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: kies voor vloerverwarming
 • Praktisch advies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Praktische tip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktische tip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaaradvies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Houtvenne. In dat geval maak je gebruik van lagere tarieven. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen het modelcontract. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt is er sprake van een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Houtvenne. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verwerkt jouw nieuwe leverancier het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste energieaanbieder. Zoals OCTA+, ENGIE en Comfort Energy. Daarnaast beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw toekomstige aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Dankzij onze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.engie.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Geholpen door lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Houtvenne vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Houtvenne en sluit een goed abonnement af voor je huishouden

Duurzame energie in Houtvenne

Het merendeel van de aanbieders bieden onderhand groene stroom in Houtvenne. Echter is hier veel variatie in mogelijk. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet ieder groene energie contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Neem dan de selectie “Groene Energie uit België”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Houtvenne vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Hulshout kennen we vele opdrachten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 2235. In deze buurt kan je steeds vaker relatief goedkoop bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Antwerpen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Bekijk info over 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Antargaz duurzame energie.