Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Itegem

Eenvoudig energie vergelijken in Itegem? Dankzij de energievergelijker ontdek je snel en simpel alle erkende energie aanbieders als o.a. Watz en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Itegem de scherpste prijs kan bieden. Verder bekijk je via onze vergelijker handige info over zaken als maatschappijen en duurzame verwarmingsbronnen. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Heist-Op-Den-Berg
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,411
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende providers eenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparing loopt op tot € 265,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Itegem?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in de regio Itegem. Dat loopt uiteen van Lampirus tot OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 35 energieleveranciers. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Iverlek. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom bedrijven er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Itegem is die past bij jouw verbruik? Geef hierna je persoonlijke gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, gas & stroom bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En wij begrijpen dat! Geholpen door onze handige vergelijker ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Itegem, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Aan de hand van jouw input in de tarievenvergelijker vindt men zonder problemen een energieovereenkomst dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Itegem

 • Engie: Zelf verbruik in de gaten houden
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Exclusieve aanbiedingen
 • MEGA: Altijd bereikbaar
 • Essent: Online account
 • Eneco: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Luminus: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Elegant: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Online inzicht in verbruik
 • Comfort Energy: Verschillende termijnen
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De pakketten van organisaties en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene beheerders van het net diensten leveren. Elke beheerder wordt gekenmerkt door weer andere onkosten voor de transport van elektra en gas. De huidige netbeheerder van elektra in Itegem betreft Iverlek. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Heist-Op-Den-Berg wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iverlek. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Itegem

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Heist-Op-Den-Berg
 • Populair merk: Benraad
 • Aandeel duurzaam: 24,20%
 • Centrale postcode: 2222
 • Mazout: 2820 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,411
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-itegem

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Itegem is dat gemiddeld 1585 m3 en 3370 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles dragen bij aan de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Wat betreft contracten kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Vaak is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle erkende energiebedrijven. Bij alle pakketten check je gegevens over type stroom/gas, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Itegem, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante aanbieder tussen de resultaten? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Zoals www.essent.be + www.ecopower.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Itegem


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €370 opleveren. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen voor lagere maandlasten? Onderstaand vind jij vijf energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Praktische tip 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bezuinigtip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Praktische tip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bespaaradvies 5: geen gloeilampen gebruiken, maar spaarlampen of ledlampen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: regel jaarlijks het overstappen in Itegem. In dat geval ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is je huidige abonnement afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En misschien wordt je ook tegemoet gekomen met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In het energielandschap is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn op lange termijn duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Itegem. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verzorgt jouw gekozen gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de goedkoopste partij. Denk aan Eneco, ENGIE of Energy People. Bij de volgende stap kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie gekozen gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van de energievergelijker ontdek je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.ebem.be, dan valt al gauw op dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Dankzij goedkope prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Itegem vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Itegem en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Itegem

De meeste leveranciers faciliteren onderwijl groene stroom in Itegem. Echter kunnen grote verschillen optreden. De herkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk “groene energie” label is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor zeker weten “Groen uit België”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Itegem vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Heist-Op-Den-Berg zijn er meerdere activiteiten binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 2222. In deze buurt kan je vaak heel gunstig meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Antwerpen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Check ook Lampirus duurzame energie.