Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Morkhoven

Gemakkelijk energie vergelijken in Morkhoven? Middels onze website tref je gemakkelijk alle interessante maatschappijen als bijvoorbeeld Watz & Poweo. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Morkhoven de beste deal heeft! Bovendien vergaar je op deze pagina praktische info over onderwerpen als overstappen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Voorts vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Herentals
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,407
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3350 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders onder elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparingen mogelijk tot wel € 340,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Morkhoven?

Wij zien enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Morkhoven. Dat loopt van Engie tot een speler als OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Momenteel tellen we ruim 20 bedrijven. Deze nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke leveranciers je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Morkhoven is? Geef gemakkelijk jouw gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daarentegen, gas en stroom maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In het geval van gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door de energietarievenvergelijker ontdek je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Morkhoven, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Dankzij filters in de tarievenvergelijker check je zonder problemen een energiecontract dat klopt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Morkhoven

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Exclusieve aanbiedingen
 • MEGA: Online account
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Wekt groot deel elektriciteit zelf op
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom aanbieders en de vergoedingen variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net rekent weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Morkhoven heet Iverlek. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Herentals valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Morkhoven

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Herentals
 • CV ketel: Bosch
 • Aandeel duurzaam: 23,80%
 • Postcode: 2200
 • Mazout verbruik: 2780 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,407
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3350 kWh
energie-vergelijken-morkhoven

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Natuurlijk je contactgegevens. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In en rondom Morkhoven is het gemiddelde verbruik ong. 1565 m3 en nog eens 3350 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken hebben effect op de kosten van energie.

 3. Kies type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van looptijd kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het slim om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle grote energie aanbieders. Van ieder contract achterhaal jij informatie over soort energie, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Morkhoven, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een populaire korting gecheckt? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de leverancier. Denk aan www.engie.be en www.belpower.be. Jouw aanstaande maatschappij neemt het papierwerk uit handen. Je komt nooit zonder gas en stroom in Morkhoven


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €370 korting realiseren. Daarentegen, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter check je 5 handige adviezen die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Tip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Bezuinigadvies 2: de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt.
 • Praktische tip 3: aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten.
 • Bezuinigtip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bespaartip 5: combineer verschillende kleuren was

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze specialisten adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Morkhoven. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, zonder boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In dat geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten is het principe: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Morkhoven. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang je alle jaren een dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert de aanstaande leverancier dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Bijv. Eneco, ENGIE of Trevion. Daarnaast bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw toekomstige gas en stroom maatschappij levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van deze website tref je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Via lage prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Morkhoven vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Morkhoven en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Morkhoven

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers bieden onderwijl groene stroom in Morkhoven. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet ieder groene energie contract is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groene energie uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Morkhoven vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Herentals bestaan er nogal wat activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 2200. In deze buurt kan je soms vrij voordelig deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen 30 jaar moet Antwerpen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen installeren
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Check ook OCTA+ duurzame energie.