Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ekeren

Eenvoudig energie vergelijken in Ekeren? Met behulp van onze vergelijker achterhaal je moeiteloos alle relevante aanbieders zoals Luminus & Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Ekeren voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast check je op deze pagina bruikbare informatie over thema’s als o.a. leveranciers en info over duurzame energie. Daarbij geven we 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Antwerpen
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,406
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederEneco

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote providers gemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Eenvoudig besparen tot wel € 415,00.

Probleemloos overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Ekeren?

Er zijn enorm veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Ekeren. Van Essent tot bijvoorbeeld Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 20 leveranciers. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het netwerk van Iverlek. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke energieleveranciers je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ekeren is in juni 2024? Geef gelijk de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, gas en stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van onze energie check je rap de goedkoopste energieleverancier van Ekeren, altijd op basis van jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat is geen probleem! Dankzij filteren in de energievergelijker check jij zonder problemen een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Ekeren

 • Engie: Eigen termijnbedrag kiezen
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Grip op verbruik en de kosten
 • MEGA: Exclusieve aanbiedingen
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Diverse looptijden

Wat zijn de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van aanbieders en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er allerlei netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas heeft weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Ekeren is Iverlek. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per regio weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Antwerpen is de netbeheerder van het gas Iverlek. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Ekeren

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Antwerpen
 • Populair merk: Wolf
 • Groene energie: 23,70%
 • Centrale postcode: 2180
 • Verbruik Mazout: 2770 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,406
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-ekeren

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de regio Ekeren ligt dat gemiddeld op circa 1560 m3 plus 3345 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. De data die je invult beïnvloeden jouw energierekening.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Wat betreft abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Vaak is het verstandig om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een lijst met alle interessante aanbieders van energie. Bij alle contracten achterhaal je specificaties m.b.t. herkomst energie, abonnementstermijn, de prijzen van gas en elektra in Ekeren, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die aansluit op jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geschikte aanbieding beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de webpagina van het energiebedrijf. Onder andere www.octaplus.be en www.ecopower.be. De betreffende energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Ekeren


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €290 bonus betekenen. Toch, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be check jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Praktisch advies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Praktische tip 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Praktisch advies 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Bezuinigtip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten raden aan: regel jaarlijks het overstappen in Ekeren. Op die manier is de besparing het grootst. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in januari en in juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland geldt: contracten voor een langere periode zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Ekeren. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks zo’n hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt je nieuwe gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en neem de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Bijv. Luminus, Lampiris of Belpower. Tevens bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jullie gekozen energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door energiehunter.be ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Via lage prijzen en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Ekeren vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Ekeren en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Ekeren

Tal van energiemaatschappijen faciliteren inmiddels groene stroom in Ekeren. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle groene energie draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat maatschappijen 100% transparant zijn? Kies dan zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Ekeren vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Antwerpen zien we meerdere projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 2180. In deze buurt kan je meer en meer financieel aantrekkelijk bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. In 2050 moet Antwerpen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Eneco duurzame energie.