Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Burcht

Op je gemak energie vergelijken in Burcht? Met behulp van onze vergelijker vergelijk je gemakkelijk alle bekende energie aanbieders als bijvoorbeeld Eneco & Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Burcht de laagste prijs hanteert. Tevens bekijk je via de Energiehunter uitgebreide informatie over thema’s als onderwerpenen verschillende contractsoorten. Bovendien bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zwijndrecht
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasInter-Energa
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,402
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvennaast elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Besparing loopt op tot € 480,00.

Probleemloos overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Burcht?

Wij zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Burcht. Dit varieert van Essent tot aan Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig tellen we ruim 25 energie aanbieders. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is niet mogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Burcht is? Vul moeiteloos de benodigde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, er is altijd stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Daarentegen, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een gasstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: staar je niet blind op tarieven. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En dat is meer dan logisch. D.m.v onze energie vind je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Burcht, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van jouw input in onze vergelijker bekijkt men eenvoudig een energieproduct dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Burcht

 • Engie: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Ook met zonnepanelen
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Grip op verbruik en de kosten
 • Poweo: Gemakkelijk prijs berekenen

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom bedrijven en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders dienstverleningen bieden. Elke beheerder rekent weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Burcht betreft Pbe Vlaanderen. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Zwijndrecht is de netbeheerder van het gas Inter-Energa. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Burcht

 • Provincie: Antwerpen
 • Gemeente: Zwijndrecht
 • CV ketel: Elco
 • Groene stroom: 23,30%
 • Postcode: 2070
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2730 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Inter-Energa
 • Gastarief M3: €0,402
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-burcht

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Start met de basisinformatie. Dit zijn aantal gezinsleden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Burcht bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1540 m3 en 3325 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van abonnementen kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Normaal is het slim om ieder jaar een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van elk abonnement zoek je gegevens over oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Burcht, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die rijmt met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie korting in het lijstje? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van het energiebedrijf. Denk aan www.essent.be en ook www.wasewind.be. Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Burcht


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €290 korting realiseren. Toch, wat kan je nog meer doen voor lagere maandlasten? Via de energiehunter profiteer je van vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: led-lampen gebruiken
 • Praktische tip 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bespaaradvies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bezuinigadvies 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Praktisch advies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Burcht. Zo realiseer je de hoogste besparing. Belangrijk, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Veelal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het energietarief is. En daarnaast krijg jij daarnaast ook een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Burcht. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elk jaar deze concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal faciliteert je aanstaande energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor een nieuwe energiemaatschappij. Onder andere Eneco, Essent + Poweo. Vervolgens neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Je toekomstige aanbieder zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Via de energievergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan valt al gauw op dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Dankzij lagere onkosten en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Burcht vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Burcht en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Burcht

De meeste leveranciers faciliteren momenteel groene stroom in Burcht. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan het filter “Groene energie uit NL”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Burcht vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de streek van de gemeente Zwijndrecht zien we diverse activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 2070. In de regio kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Antwerpen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Poweo vergelijken.