Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Waanrode

Op je gemak energie vergelijken in Waanrode? Middels onze vergelijker check je overzichtelijk alle erkende maatschappijen als o.a. Luminus & Aspiravi. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en kom erachter welke energieleverancier in Waanrode de scherpste prijs kan bieden. Voorts check je op onze website handige informatie over zaken zoals maatschappijen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Voorts vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kortenaken
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,398
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties onder elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 445,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Waanrode?

We zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Waanrode. Van Antargaz tot bijvoorbeeld Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag zijn het zo’n 40 energie aanbieders. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Iverlek. Het is onmogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke energiebedrijven er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Waanrode is voor jouw situatie? Vul hieronderde eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een storing, dan is het wenselijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Geholpen door de energietarievenvergelijker vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Waanrode, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. D.m.v jouw input in de tarievenvergelijker vind jij gemakkelijk een energieproduct dat past bij jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Waanrode

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Uitstekende klantenservice
 • Essent: Exclusieve aanbiedingen
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van gas en stroom leveranciers en de tarieven kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net verwerkt weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Waanrode heet Iverlek. De tarieven van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Kortenaken wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Waanrode

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Kortenaken
 • CV ketel: ACV
 • Aandeel groen: 22,90%
 • Postcodegebied: 3473
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2690 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,398
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-waanrode

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je contactgegevens. Daarmee wordt bedoeld; het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In Waanrode gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1520 m3 & 3305 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Dit alles werken door in de energiekosten.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijszekerheid kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak is het een goed idee om ieder jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle grote energieleveranciers. Bij elk pakket tref jij info over type energie, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Waanrode, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een mooie kortingsactie gespot? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.essent.be en ook www.eneco.be. De nieuwe energiemaatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Waanrode


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan soms wel €335 voordeel geven. Desondanks, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Via de energiehunter lees je vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bezuinigadvies 2: kies wat vaker voor een thermoskan
 • Bespaaradvies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigtip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Bespaartip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Waanrode. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag op ieder moment, wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap hanteren we: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Waanrode. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk faciliteert de geselecteerde energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste partij. Denk aan OCTA+, ENGIE of natuurlijk Antargaz. Vervolgens beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jouw betreffende gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan als ik het zelf afsluit?

Via www.energiehunter.be tref je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.poweo.be, dan zul je zien dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Middels goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Waanrode vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Waanrode en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Waanrode

Tal van energie aanbieders bieden onderhand groene stroom in Waanrode. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract komt 100% groen tot stand. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Neem dan het filter “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Waanrode vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Kortenaken zien we diverse activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Zaken zoals windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3473. In deze regio kan je meer en meer relatief goedkoop meewerken met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Vlaams Brabant energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler installeren
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk ook Watz vergelijken.