Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kersbeek-Miskom

Zonder problemen energie vergelijken in Kersbeek-Miskom? Dankzij onze vergelijker vergelijk je supersnel alle bekende aanbieders. Je kunt denken aan Luminus & Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Kersbeek-Miskom de beste deal heeft! Daarbij bekijk je op energiehunter.be handige info over zaken als bijv. stroomtarieven en concrete energiebespaartips. Daarnaast geven we 5 bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kortenaken
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,397
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 455,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Kersbeek-Miskom?

Wij zien steeds meer energieleveranciers beschikbaar in Kersbeek-Miskom. Dat gaat van Lampirus tot Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In juli 2024 tellen we ruim 40 bedrijven. Deze energieleveranciers gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke energiemaatschappij actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kersbeek-Miskom is? Geef gemakkelijk jouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Door middel van onze prijzencheck vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Kersbeek-Miskom, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Middels jouw input in de tarievenvergelijker bekijken jullie zonder problemen een product dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Kersbeek-Miskom

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Altijd scherpe acties
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Termijnbedrag zelf aanpassen

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De condities van energieleveranciers en de energietarieven verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er allerlei netbeheerders diensten leveren. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder (elektra) in Kersbeek-Miskom is Iverlek. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Kortenaken valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iverlek. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Kersbeek-Miskom

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Kortenaken
 • CV ketel: Weishaupt
 • Groene energie: 22,80%
 • Hoofdpostcode: 3472
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2680 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,397
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-kersbeek-miskom

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Onder andere het aantal bewoners, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Kersbeek-Miskom is dit gemiddeld zo’n 1515 m3 + 3300 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Geef aan hoeveel kWh je panelen opleveren. De genoemde zaken beïnvloeden de kosten van gas en elektra.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls kan het uit om eens per jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je een tabel met alle beschikbare maatschappijen en contracten. Bij alle abonnementen zoek je info aangaande soort stroom/gas, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Kersbeek-Miskom, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die matcht met jouw wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige aanbieding gevonden? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.engie.be of www.zeno.be. Jouw toekomstige aanbieder regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Kersbeek-Miskom


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €335 rendement bieden. Desondanks, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Tip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Advies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Praktisch advies 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bezuinigadvies 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Kersbeek-Miskom. Daarna is de besparing het grootst. Alleen, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij modelcontracten. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie is het principe: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Kersbeek-Miskom. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang je ieder jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, vaak regelt jouw geselecteerde energie-aanbieder het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste partij. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of natuurlijk Trevion. Vervolgens kies je wanneer het contract in moet gaan. De nieuwe maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Geholpen door deze website ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Kersbeek-Miskom vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Kersbeek-Miskom en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Kersbeek-Miskom

Bijna alle maatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Kersbeek-Miskom. Op dit gebied zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Gebruik dan de optie “Groene energie uit NL”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Kersbeek-Miskom vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Kortenaken kennen we verscheidene plannen rondom duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3472. In deze omgeving kan je soms extra voordelig meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen plaatsen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Lees de 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Check ook Mega vergelijken.