Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Assent

Meteen energie vergelijken in Assent? Dankzij deze website vergelijk je overzichtelijk alle beschikbare aanbieders zoals Engie en Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Assent de beste deal heeft! Verder vergaar je op deze website praktische informatie over onderwerpen als de overstapservice en zakelijke energie. Tevens vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bekkevoort
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,392
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1490 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Enorme besparingen tot wel € 365,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Assent?

We zien steeds meer energieleveranciers actief in de regio Assent. Van Lampirus tot en met OCTA+, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag heb je de keuze uit zo’n 25 bedrijven. Deze aanbieders werken allemaal op basis van de leidingen van Iverlek. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas en stroom bedrijven er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Assent is die past bij jouw verbruik? Voer hierna de privé gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en er is warm water in het hele huis. Maar, bedrijven handelen allemaal op hun eigen manier. Bij een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk ook naar service. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Geholpen door onze prijzencheck ontdek je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Assent, die aansluit op jouw wensen. Speur je naar iets unieks? Ook dat bieden wij. Middels selecties in de vergelijkingstool ontdekken jullie simpel en snel een energiecontract dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Assent

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Eerlijk en transparant
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Eigen account
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Overzichtelijke contracten
 • Wase Wind: Reken jouw energiekoste online uit
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Handige website

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten maatschappijen en de energietarieven zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders actief zijn. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Assent is Iverlek. De prijzen van het netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Bekkevoort valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iverlek. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Assent

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Bekkevoort
 • CV Merk: Pelgrim
 • Aandeel duurzaam: 22,30%
 • Centrale postcode: 3460
 • Aantal mazout liters: 2630 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,392
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1490 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-assent

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je woning en gezinssituatie. Dat betreft omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Assent is dit gemiddeld zo’n 1490 m3 en nog eens 3490 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Deze aspecten dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contracttermijn kun jij opties nemen van 1 jarig tot 5 jarig of een variabel contract. In de regel is het gunstiger om jaarlijks een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle populaire maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket achterhaal jij data zoals type energie, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Assent, en de welkomstkorting. Kies de aanbieder die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een actuele aanbieding tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de maatschappij. Dit kan zijn www.energie2030.be en www.elegant.be. De betreffende energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Assent


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €320 voordeel geven. Toch, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Op deze pagina vind je 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Tip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bespaartip 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigadvies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Assent. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Dan heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En eventueel ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld geldt in beginsel: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Assent. Bij een contract met een langere looptijd profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Evenwel, bij 1 jarige contracten krijg jij elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans faciliteert de aanstaande leverancier het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en kies de voordeligste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE + Aspiravi. Daarna beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). De geselecteerde organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van de Energiehunter ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.eni.com, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van lage kosten en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Assent vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Assent en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Assent

Een aanzienlijk deel van de aanbieders faciliteren op dit moment groene stroom in Assent. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer dan het filter “Groene stroom uit België”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Assent vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Bekkevoort kennen we nogal wat plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3460. In deze buurt kan je soms tegen een gunstig tarief participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Warm water via de zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Engie vergelijken.