Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dormaal

Gemakkelijk energie vergelijken in Dormaal? Met behulp van deze website vergelijk je snel en simpel alle verkrijgbare aanbieders. Je kunt denken aan Eneco & Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Dormaal prijstechnisch het meest interessant is. Ook verzamel je op deze website praktische informatie over zaken als bijv. energiebelastingen en zakelijke energie. Verder vind je hier tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zoutleeuw
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,387
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersbij elkaar
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Besparing loopt op tot € 265,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Dormaal?

Wij zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Dormaal. Dit varieert van Poweo tot en met OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags tellen we ruim 20 providers. Deze bedrijven nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Iveka. Het is niet mogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dormaal is op dit moment? Voer gemakkelijk jouw gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van de energiehunter vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Dormaal, altijd op basis van jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van keuzes in de prijzenvergelijker bekijkt men probleemloos een energieproduct dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Dormaal

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Verstand van (duurzame) energie
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Ook modelcontracten
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Transparante prijzen

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De condities van gas en stroom aanbieders en de energietarieven variëren per postcodegebied. De achterliggende reden is dat er diverse netbeheerders verbonden zijn. Elke netbeheerder hanteert weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Dormaal betreft Iveka. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Zoutleeuw is de huidige netbeheerder van het aardgas Iveka. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Dormaal

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Zoutleeuw
 • Populaire CV: Ferroli
 • Groene energie: 21,80%
 • Centrale postcode: 3440
 • Mazout: 2580 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,387
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-dormaal

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met de basisinfo. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Dormaal is het gemiddelde verbruik ong. 1465 m3 en nog eens 3465 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je genereert. De data die je invult beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Omtrent abonnementen heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en modelcontracten. Door de bank genomen is het slim om elke 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij alle pakketten achterhaal jij informatie met betrekking tot soort stroom/gas, contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Dormaal, en de welkomstbonus. Selecteer de leverancier die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige aanbieder beschikbaar? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de energiemaatschappij. Bijvoorbeeld www.energie2030.be of www.eneco.be. De gekozen leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Dormaal


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €260 bonus betekenen. Daarentegen, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder bieden wij 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Tip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Tip 3: de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten.
 • Praktisch advies 4: zet het beeldscherm van je computer uit
 • Bezuinigadvies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Dormaal. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat de kosten gaan zijn. En vaak krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten korting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor energiecontracten geldt in de basis: meerjarige contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Dormaal. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten krijg je jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel verwerkt de betreffende leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste of meest populaire leverancier. Denk aan Luminus, Essent + Watz. Daarnaast kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je betreffende gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan als ik het zelf afsluit?

Geholpen door energiehunter.be vind je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lage prijzen en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Dormaal vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Dormaal en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Dormaal

Bijna alle organisaties ondersteunen ondertussen groene stroom in Dormaal. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle “groene stroom” heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Neem dan de optie “Groen uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Dormaal vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Zoutleeuw zien we allerlei initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3440. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate zeer betaalbaar meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En zeker onmisbaar: realiseer een besparing op energiegebruik. Check de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Lampirus diensten.