Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Attenhoven

Op je gemak energie vergelijken in Attenhoven? Met behulp van deze website achterhaal je moeiteloos alle beschikbare energie aanbieders. Voorbeelden zijn Essent & Belpower. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Attenhoven prijstechnisch het meest interessant is. Voorts bekijk je op energiehunter.be waardevolle info over items als onderwerpenen tips om te besparen op energie. Daarbij komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Landen
Netbeheerder Elektra:Iveg
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,384
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar tot wel € 245,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Attenhoven?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Attenhoven. Dit loopt van Essent tot bijvoorbeeld Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik kan je kiezen uit om en nabij 25 maatschappijen. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Iveg. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke aanbieders er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Attenhoven is op dit moment? Voer gemakkelijk de gevraagde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, energie-aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van gas- en stroomstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. Dit geldt uiteraard altijd. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Attenhoven, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Via filteren in de tool detecteren jullie eenvoudig een overeenkomst dat aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Attenhoven

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • MEGA: Meer dan 150.000 klanten in België
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Gemakkelijke verhuisservice
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Verstand van zaken!
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Ook flexibele prijzen

Wat zijn de energiekosten in mijn regio? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van gas en stroom aanbieders en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er verscheidene beheerders van het net verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder rekent zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Attenhoven is Iveg. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Landen wordt transport van het aardgas beheerd door Iveka. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Attenhoven

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Landen
 • Populaire CV: Chappee
 • Aandeel duurzaam: 21,50%
 • Centrale postcode: 3404
 • Aantal mazout liters: 2550 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iveg
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,384
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-attenhoven

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met de basisinfo. Onder andere gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Attenhoven bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1450 m3 plus 3450 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Specificeer type energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft contracttermijn heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak is het gunstiger om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle mogelijke energiebedrijven. Bij ieder abonnement vind je info aangaande herkomst energie, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Attenhoven, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die matcht met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante korting in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de energie-onderneming. Zoals www.essent.be en www.ebem.be. De betreffende energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Geen dag zonder gas of stroom in Attenhoven


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan meer dan €335 winst geven. Maar, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter lees je 5 bruikbare tips & tricks waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bespaartip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bezuinigadvies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Bespaartip 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: laat lichten niet onnodig branden

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts raden aan: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Attenhoven. Dan bespaar je het meeste geld. Toch, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid gedurende de contractperiode. Doorgaans worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld is het principe: langlopende contracten zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Attenhoven. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken verzorgt jouw gekozen aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de leveranciers met elkaar en ga voor de goedkoopste energieleverancier. Zoals OCTA+, ENGIE en ook Wase Wind. Bij de volgende stap neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. De aankomende energie-organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van energiehunter.be vind je altijd de laagste prijzen. Als je zelf gaat naar bijv. www.belpower.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van lagere tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Attenhoven vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Attenhoven en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Attenhoven

Veel energie aanbieders verschaffen momenteel groene stroom in Attenhoven. Als het gaat om groene energie kunnen grote verschillen optreden. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat leveranciers een groene strategie voeren? Selecteer in dit geval de selectie “Groene energie uit NL”. Daarna kan je echte groene energieleveranciers in Attenhoven vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Landen zien we allerlei stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3404. In deze buurt kan je meer en meer relatief goedkoop meedraaien in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen op het dak
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bekijk info van Luminus diensten.