Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wange

Meteen energie vergelijken in Wange? Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek je supersnel alle relevante maatschappijen als o.a. Essent & Belpower. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Wange de laagste prijs biedt. Verder verzamel je op onze website nuttige informatie informatie over zaken zoals energiebesparing in huis en variabele of vaste tarieven. Voorts verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Landen
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,379
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote organisaties vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 240,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Wange?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Wange. Dat loopt uiteen van Poweo tot Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment kun je kiezen uit circa 25 maatschappijen. Deze leveranciers lopen allemaal via het gas- en elektra netwerk van Iveka. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor is de energiesimulator toe te passen. Weten welke energiebedrijven er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wange is op dit moment? Vul moeiteloos de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als stroom en gas storingen, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Geholpen door de energietarievenvergelijker bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Wange, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van filters in de vergelijkingstool achterhaal jij simpel en snel een abonnement dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Wange

 • Engie: Goed bereikbare klantendienst
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Online energiesimulator
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Contact via telefoon, mail en social media
 • Watz: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Poweo: Zelf verbruik in de gaten houden

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De producten van gas en stroom bedrijven en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Elke beheerder hanteert weer andere tarieven voor transport. De actuele netbeheerder (elektra) in Wange is Iveka. De kosten van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Landen wordt transport van het aardgas beheerd door Iveka. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Wange

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Landen
 • CV Merk: AWB
 • Aandeel groen: 21,00%
 • Centrale postcode: 3400
 • Mazout: 2500 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,379
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-wange

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste je contactgegevens. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Wange is dit gemiddeld zo’n 1425 m3 en 3425 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je genereert. Dit alles zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende prijsafspraken kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. In algemene zin is het verstandig om eens per jaar een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat volgt is een lijst met alle interessante energieleveranciers. Van elk abonnement vind jij specificaties m.b.t. soort stroom/gas, abonnementstermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Wange, en de eventuele korting. Kies de organisatie die rijmt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een passende leverancier tegengekomen? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de energieleverancier. Zoals www.essent.be + www.eni.com. Jouw nieuwe energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Wange


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €295 bonus betekenen. Daartegenover, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina check je 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Praktisch advies 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Advies 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Advies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Tip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Wange. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In dat geval kun je switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En vaak krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld werkt het zo: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Wange. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elk jaar een concurrerende welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verwerkt je geselecteerde maatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste energieleverancier. Bijv. OCTA+, Lampiris en Comfort Energy. Bij de volgende stap selecteer je de ingangsdatum (start levering). Jullie aankomende energie-aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Met behulp van de energievergelijker tref je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.octaplus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lagere tarieven en goede welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Zo trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Wange vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Wange en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Wange

Veel organisaties leveren vandaag de dag groene stroom in Wange. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat aanbieders 100% transparant zijn? Selecteer dan de selectie “Groene stroom uit België”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Wange vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Landen kennen we allerlei stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3400. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate vrij voordelig meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Vlaams Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen op het dak
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk info van Antargaz energie.