Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Laar

Snel energie vergelijken in Laar? Aan de hand van de energievergelijker vergelijk je moeiteloos alle erkende aanbieders als o.a. Mega en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Laar de laagste prijs biedt. Voorts check je op onze website praktische info over zaken zoals energiebelastingen en tips om jouw huis te verduurzamen. Daarnaast geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Landen
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,375
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,258
Gemiddeld verbruik: 1405 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote bedrijven bij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparing loopt op tot € 260,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Laar?

Er zijn enorm veel energieleveranciers voorhanden in Laar. Dit loopt van Eneco tot aan Comfort Energy, er zijn opties bij de vleet. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 25 providers. Deze aanbieders gebruiken allen het net van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom bedrijven in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Laar is? Vul hierna je persoonlijke gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas en stroom organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van stroom en gas storingen, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Wat dus belangrijk is: kijk niet alléén naar prijs. Per slot van rekening zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Door gebruik te maken van onze energie bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Laar, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Door middel van keuzes in de Energiehunter zoeken jullie moeiteloos een energieproduct dat in lijn is met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Laar

 • Engie: Meer dan alleen een energiecontract
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Wase Wind: Transparante prijzen
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Eigen account

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van energieleveranciers en de kosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er diverse beheerders verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Laar heet Iverlek. De tarieven van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Landen valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iverlek. Als er sprake is van een storing dienen zij dit op te lossen.

Cijfers en feiten Laar

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Landen
 • Populair merk: Vaillant
 • Groene stroom: 20,60%
 • Hoofdpostcode: 3400
 • Verbruik stookolie: 2460 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,375
 • Stroomtarief kwh: €0,258
 • Gem. gasverbruik: 1405 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-laar

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste de basisinfo. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Laar is het gemiddelde verbruik ong. 1405 m3 en nog eens 3405 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Deze factoren bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Rondom contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Veelal is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle mogelijke energieleveranciers. Bij ieder contract vind jij data met betrekking tot herkomst van stroom en gas, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Laar, en nieuwe contracten bonus. Kies de partij die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een mooie leverancier tussen de resultaten? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van het energiebedrijf. Onder andere www.luminus.be en ook www.comfortenergy.be. De door jou gekozen energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Zo ben je zeker van gas en stroom in Laar


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €250 bonus betekenen. Maar, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand tref je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Tip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Advies 3: plaats een doorstroombegrenzer
 • Tip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Praktische tip 5: Houd de brievenbus dicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om de overstap te regelen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze energiespecialisten vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Laar. Zodanig is de besparing het grootst. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En soms wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap geldt in de basis: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Laar. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elk jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken faciliteert je aankomende energieleverancier de opzegging van de actuele contracten door middel van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en ga voor de goedkoopste partij. Bijv. OCTA+, ENGIE en ook Watz. Bij de volgende stap neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Je gekozen aanbieder levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan op de website van de leverancier?

Via energiehunter.be ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.lampiris.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Laar vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Laar en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Laar

Bijna alle aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Laar. Op dit gebied zijn er veel verschillen. Hoe ze de groene stroom inkopen is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Gebruik dan het filter “Groen uit België”. Hier kan jij erkende groene energieleveranciers in Laar vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Landen bestaan er allerlei plannen met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3400. In deze omgeving kan je vaak met financiële bonussen meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Lampirus energie.