Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Houwaart

Op je gemak energie vergelijken in Houwaart? Dankzij onze website vind je gemakkelijk alle relevante bedrijven als Engie en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Houwaart de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast vind je op onze website praktische informatie over thema’s als bijvoorbeeld stroomtarieven en variabele of vaste tarieven. Ook bieden wij een aantal praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Tielt-Winge
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,369
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Eenvoudig besparen tot wel € 495,00.

Zonder problemen overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Houwaart?

Er zijn steeds meer energieleveranciers in Houwaart. Van Poweo tot Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag zijn het zo’n 30 energieleveranciers. Deze maatschappijen gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Iverlek. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke aanbieders er allemaal zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Houwaart is voor jouw situatie? Geef moeiteloos de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas en stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van gas- en stroomstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Geholpen door onze tarievencheck vind je rap de goedkoopste energieleverancier van Houwaart, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Geholpen door filters in onze vergelijker detecteren jullie zonder problemen een abonnement dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Houwaart

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Verstand van (duurzame) energie
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Met praktische energie-bespaartips
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Exclusieve aanbiedingen
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen april 2024)

De condities van organisaties en de kosten zijn anders per regio. De reden hiervan is dat er meerdere beheerders werkzaam zijn. Elke beheerder rekent weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Houwaart heet Iverlek. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Tielt-Winge valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Niet Beschikbaar. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Houwaart

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,369
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-houwaart

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Start met de standaard informatie. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In en rondom Houwaart ligt dit gemiddeld op 1580 m3 en 3375 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. De genoemde zaken hebben effect op het energietarief.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Met betrekking tot abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. In de regel is het verstandig om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle mogelijke energiebedrijven. Van ieder abonnement bekijk jij info zoals herkomst van stroom en gas, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Houwaart, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die aansluit op jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende korting beschikbaar? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van de onderneming. Denk aan www.essent.be en www.eni.com. Jouw nieuwe energiemaatschappij zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Houwaart


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €295 besparen. Echter, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Op deze pagina check jij 5 energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: niet alle radiatoren open zetten
 • Bezuinigadvies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigtip 3: was eens wat vaker op lagere temperaturen
 • Advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Praktische tip 5: Benut de pompschakelaar

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Houwaart. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Maar, kies een geschikt moment. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Normaal worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij een variabel contract profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En soms is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energiewereld werkt het zo: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Houwaart. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg je alle jaren een concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, meestal verwerkt de aanstaande leverancier het opzeggen van het huidige contract via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies een nieuwe partij. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of Ecopower. Tevens kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je aankomende maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van de energievergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.essent.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Houwaart vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Houwaart en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Houwaart

Veel organisaties verschaffen onderhand groene stroom in Houwaart. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Neem dan uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Houwaart vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Tielt-Winge zien we allerlei stappen binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3390. In deze buurt kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. In 2050 moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Essent energie.