Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Kapellen

Snel online energie vergelijken in Kapellen? Met behulp van energiehunter.be vind je snel en simpel alle verkrijgbare leveranciers zoals OCTA+ & Poweo. Schets jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Kapellen het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast tref je via de Energiehunter waardevolle informatie over topics als bijv. tarieven en handige bespaartips. Ook vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Glabbeek
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,367
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1570 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende leveranciersnaast elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 475,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Kapellen?

Wij zien nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Kapellen. Dat loopt van Essent tot Luminus, er zijn opties bij de vleet. Momenteel kun je kiezen uit circa 25 providers. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het net van Iverlek. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor die situatie hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas & stroom leveranciers in deze regio actief zijn? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Kapellen is in april 2024? Geef gemakkelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas en stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En wij begrijpen dat! Door middel van onze prijzencheck vergelijk je direct de goedkoopste energieleverancier van Kapellen, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van filteren in de energievergelijker detecteer jij simpel en snel een energie-abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Kapellen

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Overzichtelijke contracten
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Poweo: Klantendienst die voor jou klaar staat

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energieleveranciers en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er verscheidene netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Kapellen betreft Iverlek. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Glabbeek valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iverlek. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Kapellen

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Glabbeek
 • CV ketel: Weishaupt
 • Groene stroom: 19,80%
 • Postcode: 3381
 • Verbruik Mazout: 2380 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,367
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1570 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-kapellen

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Kapellen is het gemiddelde verbruik ong. 1570 m3 en 3365 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken zie je weer terug in het energietarief.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijszekerheid kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Normaliter is het voordeliger om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Wat daarna komt is een lijst met alle interessante aanbieders van energie. Van alle contracten zoek je voorwaarden met betrekking tot type stroom/gas, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Kapellen, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een passende aanbieding gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.essent.be + www.eneco.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Kapellen


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €395 rendement bieden. Toch, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bezuinigtip 2: probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen.
 • Bespaartip 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bespaaradvies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Advies 5: korter douchen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Kapellen. Zodanig is de besparing het grootst. Alleen, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je switchen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of kiezen voor variabele tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd in januari en in juli. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En mogelijk ontvang je ook wel een scherpe welkomstbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Kapellen. In het geval van een lang contract zijn de tarieven wel iets lager. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg je alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard regelt de aankomende aanbieder de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en kies een beschikbare maatschappij. Onder andere OCTA+, ENGIE en Comfort Energy. Daarna neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Jouw aankomende energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Middels de energievergelijker achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.poweo.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lagere tarieven en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Kapellen vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Kapellen en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Kapellen

De meeste organisaties bieden vandaag de dag groene stroom in Kapellen. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt nogal. Niet elk “groene energie” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ongeoorloofd neergezet als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies dan de optie “Groene energie uit NL”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Kapellen vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Glabbeek zien we vele projectenbinnen het domein duurzame energie. Aspecten als windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3381. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Antargaz april 2024.