Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Bunsbeek

Op je gemak energie vergelijken in Bunsbeek? Geholpen door de energievergelijker vergelijk je eenvoudig alle relevante maatschappijen als OCTA+ & Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en check welke energieleverancier in Bunsbeek de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast tref je via de Energiehunter belangrijke info over zaken als bijvoorbeeld verbruik in de regio en de slimme meter. Verder geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Glabbeek
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,366
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle bekende bedrijven naast elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 415,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Bunsbeek?

Er zijn best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Bunsbeek. Dat loopt uiteen van Eneco tot Luminus, er zijn opties bij de vleet. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 30 providers. Deze bedrijven gebruiken allen het netwerk van Iverlek. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke gas & stroom bedrijven actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Bunsbeek is voor jouw verbruik? Geef eenvoudig jouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze prijzencheck vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Bunsbeek, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door middel van filteren in de energievergelijker ontdek jij probleemloos een energie-abonnement dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Bunsbeek

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Goede klantenservice
 • Elegant: Een scherp tarief, passned bij jouw verbruik
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Contact via telefoon, mail en social media
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Hoe duur is energie in onze straat? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders van het net werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Bunsbeek is Iverlek. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Glabbeek wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Bunsbeek

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Glabbeek
 • Populaire CV: Watts
 • Aandeel groen: 19,70%
 • Postcode: 3380
 • Mazout verbruik: 2370 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,366
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-bunsbeek

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Bunsbeek is dit gemiddeld zo’n 1565 m3 en 3360 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Sla dit dan over. Inzake prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Normaliter is het gunstiger om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle mogelijke energiebedrijven. Bij ieder abonnement tref je specificaties als herkomst energie, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Bunsbeek, en de eventuele korting. Kies de partij die klopt met jouw budget.

 5. Ga overstappen via internet

  Een populaire kortingsactie in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de bestelpagina van het energiebedrijf. Onder andere www.luminus.be + www.eni.com. De betreffende aanbieder neemt het administratieve deel voor zich. Altijd zekerheid van gas en stroom in Bunsbeek


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan soms wel €290 rendement bieden. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be vind jij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bespaaradvies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Bespaaradvies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Praktisch advies 3: bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is.
 • Bezuinigadvies 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Bunsbeek. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen switchen, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En misschien ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld hanteren we: meerjarige contracten zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Bunsbeek. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je jaarlijks deze hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, in de regel faciliteert je aankomende leverancier de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste of voordeligste partij. Zoals OCTA+, Essent of ZENO. Tevens beslis je over het moment waarop het contract ingaat. Jouw gekozen gas en stroom aanbieder begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij onze vergelijker tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.lampiris.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Met behulp van lage prijzen en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Bunsbeek vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Bunsbeek en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Bunsbeek

Bijna alle energieleveranciers bieden ondertussen groene stroom in Bunsbeek. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De manier van produceren van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene stroom” contract kent ook echt een groene bron. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig gelabeld als “groen”. Er op kunnen vertrouwen dat bedrijven een groene strategie voeren? Gebruik dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Bunsbeek vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Rondom de gemeente Glabbeek onderscheiden we vele plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3380. In de regio kan je soms met financiële bonussen meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om thuis minder energie te verbruiken. Rond 2050 moet Vlaams Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Dak met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Woning met zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Poweo april 2024.