Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Roosbeek

Eenvoudig energie vergelijken in Roosbeek? Aan de hand van energiehunter.be tref je eenvoudig alle bekende leveranciers als bijvoorbeeld Watz & Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Roosbeek de laagste prijs biedt. Bovendien bekijk je op energiehunter.be praktische info over thema’s als energiebelastingen en handige bespaartips. Voorts vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Boutersem
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,363
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle providers eenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Eenvoudig besparen tot wel € 370,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Roosbeek?

Wij zien flink wat energieleveranciers voorhanden in Roosbeek. Dat gaat van Lampirus tot aan Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 30 providers. Deze maken allemaal gebruik van het net van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom aanbieders in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Roosbeek is in april 2024? Voer snel de gevraagde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, energiebedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een stroomstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Met behulp van onze energie ontdek je vlug de goedkoopste energieleverancier van Roosbeek, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij keuzes in de energievergelijker zoeken jullie simpel en snel een energiecontract dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Roosbeek

 • Engie: Voor de klein- en grootverbruiker
 • OCTA+: Diverse looptijden
 • Lampiris: Vaste energieprijzen
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Transparante prijzen
 • Eneco: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Luminus: Inzicht in energiegebruik
 • Elegant: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Zes verschillende windparken
 • Comfort Energy: Blog met handige bespaartips
 • Poweo: Positieve energie

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen april 2024)

Het aanbod van energiemaatschappijen en de kosten kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er meerdere beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Roosbeek is Iverlek. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Boutersem valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Iverlek. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Informatie over Roosbeek

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Boutersem
 • Populaire CV: Pentec
 • Groene stroom: 19,40%
 • Postcode: 3370
 • Verbruik Mazout: 2340 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,363
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-roosbeek

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Situatieschets

  Als eerste de standaard informatie. Dit zijn omvang van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Roosbeek gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1550 m3 + 3345 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Al deze zaken hebben invloed op de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Aangaande prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. In de regel kan het uit om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij elk abonnement tref je informatie aangaande herkomst van stroom en gas, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Roosbeek, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die klopt met jouw budget.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een actuele prijsaanbieding tegengekomen? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van de maatschappij. Bijvoorbeeld www.engie.be + www.antargaz.be. Jouw toekomstige energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Roosbeek


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €365 korting realiseren. Toch, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna check jij 5 handige bespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bezuinigtip 2: niet een te grote koelkast kopen.
 • Bezuinigadvies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Tip 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Praktisch advies 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Roosbeek. Op die manier ben je het voordeligst uit. Desondanks, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelcontracten. Dikwijls worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En mogelijk wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In het energielandschap is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Roosbeek. Bij een contract met een langere looptijd is het tarief van elektra en gas iets lager. Echter, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elk jaar deze hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, standaard regelt de betreffende organisatie het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en ga voor de goedkoopste of meest populaire partij. Bedrijven als Luminus, ENGIE of ZENO. Hierna selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Je betreffende maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan het bedrijf zelf?

Via onze vergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.zeno.be, dan kom je tot de ontdekking dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van voordelige tarieven en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Roosbeek vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Roosbeek en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Roosbeek

Veel bedrijven verschaffen vandaag de dag groene stroom in Roosbeek. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is bij veel aanbieders weer anders. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem geprofileerd als groen of duurzaam. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de optie “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Roosbeek vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Boutersem kennen we allerlei projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3370. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Integreren van de zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de 5 nuttige energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Lampirus april 2024.