Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Korbeek-Lo

Snel energie vergelijken in Korbeek-Lo? Dankzij onze website ontdek je probleemloos alle erkende energiebedrijven. Je kunt denken aan Mega en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Korbeek-Lo de beste deal heeft! Bovendien vergaar je via de Energiehunter bruikbare info over onderwerpen als wat een geschikt overstapmoment is en handige bespaartips. Verder geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Bierbeek
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,458
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Makkelijk vergelijken

 • Alle erkende organisaties gemakkelijk vergelijken
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Enorme besparingen tot wel € 365,00.

Probleemloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Korbeek-Lo?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Korbeek-Lo. Dit varieert van Engie tot aan Watz, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag zijn het zo’n 30 bedrijven. Zij gebruiken allen het net van Iverlek. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Korbeek-Lo is? Vul eenvoudig de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van de energiehunter check je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Korbeek-Lo, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. D.m.v filteren in de tarievenvergelijker detecteren jullie simpel en snel een energieproduct dat klopt met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Korbeek-Lo

 • Engie: Inzicht in energiegebruik
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Grip op verbruik en de kosten
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten energiebedrijven en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er allerlei beheerders service verlenen. Elke netbeheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Korbeek-Lo is Iverlek. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Bierbeek wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iverlek. In het geval van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Informatie over Korbeek-Lo

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Bierbeek
 • CV ketel: Intergas
 • Groene energie: 18,90%
 • Centrale postcode: 3360
 • Verbruik Mazout: 2290 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,458
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-korbeek-lo

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je woning en gezinssituatie. Dit zijn de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Korbeek-Lo ligt dat gemiddeld op circa 1525 m3 en 3320 kWh. Heb jij een gasloze woning? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. De data die je invult zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Wat betreft prijs zekerheden heb je de keuze uit o.a. 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Vaak loont het om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle erkende energieleveranciers. Bij elk contract check je details als herkomst energie, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Korbeek-Lo, en de welkomstbonus. Kies de aanbieder die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een relevante leverancier tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Denk aan www.lampiris.be en www.aspiravi.be. De nieuwe energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Geen dag zonder gas of stroom in Korbeek-Lo


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €260 opleveren. Desalniettemin, wat kan je nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hieronder profiteer je van 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Bespaaradvies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Praktische tip 3: de kachel `s nachts uit zetten.
 • Bespaaradvies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Tip 5: neem een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wat is het moment om over te stappen? Onze experts zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Korbeek-Lo. Op die manier ben je het voordeligst uit. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Dikwijls worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En eventueel krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt: contracten met een lange looptijd zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Korbeek-Lo. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij elk jaar een zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, doorgaans faciliteert jouw toekomstige maatschappij de opzegging van de actuele contracten door de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste of voordeligste leverancier. Bijv. Eneco, ENGIE of Poweo. Hierna selecteer je de startdatum van het abonnement. Jouw geselecteerde gas en stroom aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van deze website vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.poweo.be, dan valt als eerste op dat de energie hier fors duurder is. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels goedkope tarieven en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En op die manier kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Korbeek-Lo vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Korbeek-Lo en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Korbeek-Lo

Een groot deel van de organisaties bieden inmiddels groene stroom in Korbeek-Lo. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom verschilt nogal. Niet alle “groene stroom” is ook echt duurzaam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt foutief gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan zeker weten “Groene stroom uit België”. Dan kan je authentieke groene energieleveranciers in Korbeek-Lo vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Bierbeek bestaan er tegenwoordig nogal wat activiteiten binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3360. In deze buurt kan je meer en meer zeer betaalbaar meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Eneco april 2024.