Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Neerlinter

Snel energie vergelijken in Neerlinter? Door gebruik te maken van deze website vind je eenvoudig alle beschikbare energie aanbieders zoals Essent & Lampirus. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in Neerlinter de laagste prijs biedt. Tevens tref je via de energievergelijker handige informatie over thema’s als leveranciers en slimme thermostaten. Voorts komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Linter
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,454
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire providers onder elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 265,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Neerlinter?

Er zijn steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Neerlinter. Dat loopt uiteen van Poweo tot een speler als OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 25 maatschappijen. Zij gebruiken allen het net van Iverlek. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Neerlinter is voor jouw situatie? Geef hieronderde benodigde gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, gas en stroom aanbieders hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij een stroomstoring, dan wil je dat er meteen transparantie is. Anders gezegd: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Middels onze energie vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Neerlinter, die past bij jouw plaatje. Specifieke wensen? Dat is geen probleem! Geholpen door de keuzevakjes in de Energiehunter achterhaalt men moeiteloos een energieovereenkomst dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Neerlinter

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Goede klantenservice
 • MEGA: Online account
 • Essent: Denkt met jou mee over besparen
 • Eneco: Online account
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Prima klantendienst
 • Poweo: Prima klantendienst

Hoe hoog bedragen de energiekosten in mijn regio? (Prijzen april 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de prijzen variëren per postcodegebied. De reden hiervan is dat er nogal wat netbeheerders op deze markt werken. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Neerlinter betreft Iverlek. De kosten voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Linter wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Stats & Facts Neerlinter

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Linter
 • Populair merk: Chappee
 • Aandeel duurzaam: 18,50%
 • Postcode: 3350
 • Aantal mazout liters: 2250 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,454
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-neerlinter

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je huis en woningdetails. Dat betreft samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de regio Neerlinter is dit gemiddeld zo’n 1505 m3 en 3300 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De data die je invult hebben effect op de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat dit dan open. Omtrent abonnementen kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Normaliter loont het om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de totaallijst met alle populaire energiebedrijven. Bij ieder pakket bekijk je details m.b.t. type stroom/gas, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Neerlinter, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die overeenkomst met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een goede aanbieder in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de aanbieder. O.a. www.octaplus.be + www.ecopower.be. De nieuwe energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Neerlinter


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €275 bonus betekenen. Desondanks, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna vind je 5 handige adviezen waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Advies 1: isoleer loze ruimtes zo veel mogelijk
 • Praktisch advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bezuinigadvies 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Bezuinigadvies 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Bezuinigtip 5: neem een klokthermostaat

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Neerlinter. Daarna is de besparing het grootst. Echter, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt dan meteen switchen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval is je contract dan al tijden verlopen. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En vaak ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt geldt in beginsel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Neerlinter. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij alle jaren een scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak faciliteert je gekozen maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle actuele prijzen en neem een beschikbare energiemaatschappij. Onder andere Luminus, Essent of natuurlijk Belpower. Hierna selecteer je de ingangsdatum van het contract. Jullie geselecteerde leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Dankzij onze vergelijker achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.lampiris.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Middels goedkope tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Neerlinter vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Neerlinter en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Neerlinter

Een groot deel van de leveranciers faciliteren op dit moment groene stroom in Neerlinter. Op dit gebied zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd is zeer divers. Niet ieder “groene stroom” contract is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval het filter “100% groene stroom uit BE”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Neerlinter vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Linter zien we diverse activiteiten met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 3350. In deze regio kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. In een korte tijd moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Poweo overstappen.