Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Linter

Direct energie vergelijken in Linter? Geholpen door de Energiehunter ontdek je snel en simpel alle verkrijgbare energieleveranciers als bijvoorbeeld Watz en Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Linter voor jou de beste prijs heeft. Daarnaast bekijk je via de Energiehunter belangrijke informatie over zaken als o.a. de overstapservice en slimme thermostaten. Ook vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Linter
Netbeheerder Elektra:Infrax West
Netbeheerder AardgasInfrax West
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,408
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvennaast elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar tot wel € 360,00.

Probleemloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Linter?

We zien enorm veel energieleveranciers actief in Linter. Van Poweo tot en met Watz, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 35 maatschappijen. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het netwerk van Infrax West. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Linter is? Vul snel jouw eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, gas & stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Per slot van rekening geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Via de vergelijkingstool check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Linter, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van selecties in de prijzenvergelijker vindt men probleemloos een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Linter

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Handige website
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Eneco: Verstand van (duurzame) energie
 • Luminus: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Elegant: Een passend contract voor elk huishouden
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Vaste energieprijzen
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Kennis van zaken over (duurzame) energie

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen maart 2024)

De condities van gas en stroom organisaties en de tarieven verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er nogal wat beheerders van het net verbonden zijn. Iedere netbeheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Linter heet Infrax West. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Linter wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Infrax West. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Kerngegevens Linter

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Linter
 • Populair merk: AWB
 • Aandeel duurzaam: 0,281%
 • Postcodegebied: 3350
 • Verbruik stookolie: 2510 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Infrax West
 • Gasregio: Infrax West
 • Gastarief M3: €0,408
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-linter

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk de standaard informatie. Dit zijn grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Linter is dat gemiddeld 1495 m3 en 3355 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een variabel contract. Gewoonlijk is het slim om elke 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle interessante aanbieders + contracten. Van ieder abonnement achterhaal jij voorwaarden over type stroom/gas, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Linter, en de overstapbonus. Kies de partij die klopt met jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede prijsaanbieding tussen de resultaten? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Je browser gaat dan direct naar de pagina van de energie-onderneming. Bijv. www.energie2030.be en www.wasewind.be. De gekozen energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Je komt nooit zonder gas en stroom in Linter


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €370 opleveren. Maar, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters lees je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: een afwasteil gebruiken
 • Advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Praktisch advies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bezuinigadvies 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Praktisch advies 5: laat lichten niet onnodig branden

Info over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Linter. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in de eerste en zevende maand. Binnen deze flex-overeenkomst wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je gaat betalen. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie werkt het zo: langlopende contracten zijn prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Linter. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elke 12 maanden zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal regelt de aanstaande energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en selecteer de voordeligste maatschappij. Bijvoorbeeld Luminus, ENGIE of Belpower. Daarnaast bepaal je de startdatum van het abonnement. De toekomstige maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Via onze vergelijker achterhaal je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.elegant.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Dankzij lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Linter vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Linter en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Linter

Tal van energiemaatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Linter. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk geprofileerd als groen of duurzaam. 100% zeker weten dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Selecteer dan het filter “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Linter vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Linter bestaan er nogal wat activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 3350. In deze woonplaats kan je meer en meer financieel aantrekkelijk meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Huis met zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Bekijk info over Praktische energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Mega diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente