Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Diest

Op je gemak energie vergelijken in Diest? Via onze vergelijker vergelijk je gemakkelijk alle grote leveranciers zoals Watz en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Diest het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast check je via de energievergelijker handige info over thema’s zoals stroomtarieven en zakelijke energie. Daarbij vind je hier tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Diest
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,405
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,285
Gemiddeld verbruik: 1480 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende leveranciersnaast elkaar
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Besparing loopt op tot € 440,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Diest?

Wij zien enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Diest. Dat gaat van Lampirus tot Mega, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 30 bedrijven. Deze aanbieders werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Iveka. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energie-organisaties tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Diest is voor jouw verbruik? Voer hieronderjouw gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas & stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit snel opgelost wordt. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van onze prijzencheck vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Diest, die past bij jouw plaatje. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Door gebruik te maken van selecties in de energievergelijker zoekt men verrassend eenvoudig een contract dat in lijn is met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Diest

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Een persoonlijke aanpak
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: 100% groene milieuvriendelijke elektriciteit van eigen bodem.
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Meerdere contracten
 • Poweo: Positieve energie

Wat kost energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De producten van gas en stroom maatschappijen en de prijzen verschillen per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Diest heet Iveka. De prijzen van het netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Diest is de huidige netbeheerder van het aardgas Iveka. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Diest

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Diest
 • CV ketel: Wolf
 • Aandeel duurzaam: 0,278%
 • Postcodegebied: 3290
 • Mazout consumptie: 2480 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,405
 • Stroomtarief kwh: €0,285
 • Gem. gasverbruik: 1480 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-diest

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we samenstelling huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Diest is dat gemiddeld 1480 m3 & 3340 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken werken door in het energietarief.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Inzake prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Normaal kan het uit om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle interessante aanbieders van energie. Bij alle pakketten zoek jij details m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), abonnementstermijn, de kostprijs van gas en elektra in Diest, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de organisatie die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige korting gespot? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van het energiebedrijf. O.a. www.engie.be + www.ecopower.be. De nieuwe energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Diest


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan meer dan €255 opleveren. Echter, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Hieronder profiteer je van vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bespaartip 3: dekens op de bank leggen.
 • Bezuinigadvies 4: geen open haard gebruiken.
 • Bezuinigadvies 5: bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Diest. Op die manier is de besparing het grootst. Toch, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Vaak worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld is de stelregel: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Diest. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel faciliteert jouw aankomende aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste maatschappij. Onder andere Eneco, ENGIE of Trevion. Daarna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aanstaande gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Middels onze vergelijker ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Indien je zelf een website bezoekt als www.energie2030.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Via lagere tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Diest vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Diest en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Diest

Het merendeel van de energiemaatschappijen verschaffen vandaag de dag groene stroom in Diest. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat leveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval de selectie “Groen uit NL”. Je kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Diest vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Diest bestaan er tegenwoordig nogal wat acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3290. Als inwoner van deze plaats kan je soms heel gunstig participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Eneco diensten.


Alle plaatsen in deze gemeente