Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Boortmeerbeek

Meteen energie vergelijken in Boortmeerbeek? Via www.energiehunter.be tref je overzichtelijk alle grote energiebedrijven. Voorbeelden zijn Eneco & Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en vind uit welke energieleverancier in Boortmeerbeek de laagste prijs hanteert. Voorts bekijk je via de Energiehunter handige info over zaken zoals de overstapservice en tips om te besparen op energie. Bovendien bieden wij een aantal tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Boortmeerbeek
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,400
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3315 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle populaire energiebedrijvenin een overzicht
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 500,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Boortmeerbeek?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers in Boortmeerbeek. Van Eneco tot en met Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 20 energieleveranciers. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Iveka. Het is niet mogelijk om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke gas en stroom bedrijven je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Boortmeerbeek is op dit moment? Geef gemakkelijk de eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daartegenover, aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Via de energietarievenvergelijker bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Boortmeerbeek, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Met behulp van filteren in de vergelijkingstool ontdek je eenvoudig een energie-abonnement dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Boortmeerbeek

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Gas, elektra en mazout
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Exclusieve aanbiedingen
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Goede klantenservice
 • Comfort Energy: Een passend contract voor elk huishouden
 • Poweo: Eigen termijnbedrag kiezen

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen april 2024)

De pakketten van organisaties en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Boortmeerbeek heet Iveka. De tarieven voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Boortmeerbeek is de netbeheerder van het gas Iveka. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Boortmeerbeek

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,400
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3315 kWh
energie-vergelijken-boortmeerbeek

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Boortmeerbeek bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1455 m3 en 3315 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Je hebt de keuze uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake prijszekerheid kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Door de bank genomen is het gunstiger om elke 12 of 24 maanden een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat daarna komt is de resultaatpagina met alle mogelijke aanbieders + contracten. Bij elk abonnement lees jij details zoals oorsprong energie (groen of grijs), looptijd contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Boortmeerbeek, en de welkomstbonus. Kies de partij die rijmt met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een relevante prijsaanbieding tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de bestelpagina van de leverancier. Onder andere www.luminus.be en www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe energiemaatschappij regelt alles voor jou. Nooit zonder stroom en gas in Boortmeerbeek


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €360 voordeel geven. Maar, wat kan je nog meer doen voor een lagere energierekening? Hierna lees jij vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: korter douchen
 • Bezuinigtip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Tip 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Praktisch advies 4: de gevels isoleren.
 • Bespaartip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? De energiehunters geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Boortmeerbeek. Dan bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Dan is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het energietarief is. En daarnaast ontvang je ook wel een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor energiecontracten geldt: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Boortmeerbeek. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je jaarlijks deze zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt jouw toekomstige energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en selecteer een beschikbare energieaanbieder. Zoals Luminus, ENGIE + Poweo. Tevens beslis je over de startdatum van het abonnement. De aanstaande energieleverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van www.energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.poweo.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij lagere tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Boortmeerbeek vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Boortmeerbeek en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw situatie

Duurzame energie in Boortmeerbeek

Een groot deel van de leveranciers leveren ondertussen groene stroom in Boortmeerbeek. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet alle “groene energie” draagt terecht die naam. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat organisaties echt helemaal groen zijn? Neem dan een filter voor “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Boortmeerbeek vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Boortmeerbeek bestaan er meerdere projectenrondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3190. In deze woonplaats kan je soms zeer betaalbaar meedoen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen integreren
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler integreren
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Lees verder alles over Elegant energie.


Alle plaatsen in deze gemeente