Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rotselaar

Direct energie vergelijken in Rotselaar? Middels deze website ontdek je eenvoudig alle bekende aanbieders zoals Essent & Aspiravi. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Rotselaar de beste deal heeft! Voorts tref je op onze website bruikbare info over topics als stroomtarieven en verschillende contracttypes. Ook verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Rotselaar
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,395
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3505 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle populaire leveranciersgemakkelijk vergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 480,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Rotselaar?

Wij zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Rotselaar. Dit loopt van Antargaz tot aan OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 30 aanbieders. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Iverlek. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke gas & stroom leveranciers mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rotselaar is? Vul hierna de eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas en stroom aanbieders focussen toch allemaal op andere dingen. Is er een gasstoring, dan is het prioriteit dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En dit is heel snel te regelen. Geholpen door onze handige vergelijker tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Rotselaar, voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van jouw input in onze vergelijker achterhaal jij verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Rotselaar

 • Engie: Goede klantenservice
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Gemakkelijk prijs berekenen
 • MEGA: Een passend contract voor elk huishouden
 • Essent: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Eneco: Ook met zonnepanelen
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Prettige klantendienst
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Online inzicht in verbruik
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Altijd scherpe acties

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen maart 2024)

De producten van organisaties en de energiekosten verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er veel beheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Rotselaar betreft Iverlek. De tarieven voor het beheer van het netwerk zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Rotselaar is de netbeheerder van het gas Iverlek. Bij problemen in het netwerk lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Rotselaar

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Rotselaar
 • CV ketel: Watts
 • Aandeel groen: 0,268%
 • Hoofdpostcode: 3110
 • Mazout: 2380 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,395
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3505 kWh
energie-vergelijken-rotselaar

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met de standaard informatie. Onder andere gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Rotselaar bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1430 m3 en nog eens 3505 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. De data die je invult dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande contracttermijn kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Vaak is het verstandig om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle beschikbare leveranciers en contracten. Van ieder abonnement zie je details aangaande type energie, soort contract, de prijzen van gas en elektra in Rotselaar, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die overeenkomst met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte actie tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de pagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.octaplus.be of natuurlijk www.aspiravi.be. De betreffende energie-aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Nooit zonder stroom en gas in Rotselaar


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €360 opleveren. Daarentegen, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter profiteer je van vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bespaaradvies 3: sloffen dragen in huis.
 • Bezuinigtip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Advies 5: Houd de brievenbus dicht

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer mag je overstappen van energie? Onze specialisten zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Rotselaar. Op die manier is de besparing het grootst. Let op, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Einde contract in zicht? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met bepaalde looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat geval kun je overstappen van maatschappij, zonder boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Dikwijls worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het direct duidelijk is welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak is er sprake van een mooie korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld hanteren we: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Rotselaar. Ga je voor een meerjarig contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Desondanks, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt je geselecteerde maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en kies de goedkoopste leverancier. Zoals Eneco, Lampiris + Watz. Daarna neem je een besluit over wanneer het contract in moet gaan. Je gekozen gas en stroom organisatie zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij www.energiehunter.be bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Rotselaar vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Rotselaar en zoek het juiste contract die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Rotselaar

Het merendeel van de energiemaatschappijen ondersteunen onderhand groene stroom in Rotselaar. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies dan de selectie “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Rotselaar vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Rotselaar zijn er verscheidene initiatievendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 3110. In deze plaats kan je in toenemende mate financieel aantrekkelijk meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook wil de gemeente dat wij thuis minder energie te verbruiken. In een korte tijd moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Luminus energie.


Alle plaatsen in deze gemeente