Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wezemaal

Eenvoudig energie vergelijken in Wezemaal? Geholpen door de energievergelijker check je gemakkelijk alle interessante energieleveranciers als o.a. Engie & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Wezemaal de laagste prijs hanteert. Verder vergaar je op deze website nuttige info info over topics zoals leveranciers en verschillende contractsoorten. Tevens komen we met handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Rotselaar
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,415
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1515 m3 en 3320 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle providers naast elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 400,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Wezemaal?

Wij zien erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Wezemaal. Dat gaat van Essent tot Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Op dit ogenblik zijn het zo’n 30 leveranciers. Deze gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Iveka. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario biedt onze energiesimulator de oplossing. Ontdekken welke leveranciers er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wezemaal is voor jouw situatie? Vul vlug de eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Echter, leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: kijk niet alléén naar prijs. Alles bij elkaar genomen wil iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Via de vergelijkingstool tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Wezemaal, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door keuzes in de tool check je probleemloos een overeenkomst dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Wezemaal

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Duidelijke website
 • Lampiris: Voordelig voor jou en de planeet
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Luminus: Online inzicht in verbruik
 • Elegant: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Exclusieve kortingen
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van bedrijven en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder hanteert zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Wezemaal betreft Iveka. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Rotselaar wordt transport van het aardgas beheerd door Iveka. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten Wezemaal

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Rotselaar
 • CV ketel: Vaillant
 • Groene stroom: 36,70%
 • Centrale postcode: 3111
 • Verbruik Mazout: 1860 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,415
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1515 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3320 kWh
energie-vergelijken-wezemaal

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Onder andere grootte van het gezin, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In Wezemaal gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1515 m3 plus 3320 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Deze details bepalen het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van abonnementen kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en flexibele model-abonnementen. Vaak is het slim om eens per jaar een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van elk abonnement zie je gegevens m.b.t. type stroom/gas, soort contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Wezemaal, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende leverancier gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van het energiebedrijf. Onder andere www.engie.be + www.wasewind.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Wezemaal


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €375 rendement bieden. Maar, kan ik nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna bekijk jij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: neem een waterbespaarder
 • Tip 2: zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet.
 • Advies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Tip 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Bezuinigtip 5: gooi de wastrommel altijd helemaal vol

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Wezemaal. Daarna ben je het voordeligst uit. Let op, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld is het principe: meerjarige contracten zijn vrijwel altijd duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Wezemaal. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang jij elk jaar een hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert je betreffende gas en stroom leverancier dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en kies de beste energieaanbieder. Onder andere Luminus, Lampiris + Ecopower. Vervolgens bepaal je de startdatum van het abonnement. Je aanstaande leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker tref je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers zijn op zoek naar nieuwe klanten. Middels voordelige tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Wezemaal vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Wezemaal en zoek het juiste contract voor jouw gezin

Duurzame energie in Wezemaal

Veel energiemaatschappijen faciliteren inmiddels groene stroom in Wezemaal. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Kies dan uiteraard voor “Groene energie uit NL”. Daarna kan je geschikte groene energieleveranciers in Wezemaal vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Rotselaar onderscheiden we steeds meer stappen rondom duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3111. In deze plaats kan je soms extra voordelig meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Lampirus tarieven.