Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Duisburg

Gemakkelijk energie vergelijken in Duisburg? Via onze vergelijker doorzoek je gemakkelijk alle bekende bedrijven als bijvoorbeeld Essent & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Duisburg de laagste prijs hanteert. Daarnaast verzamel je via de Energiehunter waardevolle informatie over onderwerpen als bijv. tarieven van energie * gas en handige bespaartips. Verder vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Tervuren
Netbeheerder Elektra:Iveka
Netbeheerder AardgasIveka
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,413
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,276
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bedrijven naast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Enorme besparingen tot wel € 345,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Duisburg?

We zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Duisburg. Van Essent tot een speler als Luminus, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Momenteel moet je een keuze maken uit ruim 30 leveranciers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van de leidingen van Iveka. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke aanbieders je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Duisburg is? Geef snel de eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, gas & stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Uiteindelijk wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Door middel van onze energie vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Duisburg, die aansluit op jouw wensen. Heb jij bepaalde wensen? Ook dit kun je hier vinden. Aan de hand van selecties in de tarievenvergelijker check je gemakkelijk een energie-abonnement dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Duisburg

 • Engie: Exclusieve kortingen
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Alles beheren via de klantzone
 • Eneco: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Luminus: Reken jouw energiekoste online uit
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Uitstekende klantenservice
 • Wase Wind: Denkt met jou mee over besparen
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De aansluitingen van energieleveranciers en de onkosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Elke netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Duisburg is Iveka. De prijzen van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Tervuren valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iveka. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Duisburg

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Tervuren
 • Populaire CV: Junkers
 • Aandeel duurzaam: 36,50%
 • Postcode: 3080
 • Mazout verbruik: 1840 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Iveka
 • Gasregio: Iveka
 • Gastarief M3: €0,413
 • Stroomtarief kwh: €0,276
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-duisburg

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Onder andere aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Duisburg ligt dat gemiddeld op circa 1505 m3 en 3310 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je genereert. Deze details hebben invloed op jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom looptijd kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Dikwijls is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu de totaallijst met alle interessante energieleveranciers. Van ieder pakket bekijk jij voorwaarden over herkomst energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Duisburg, en de welkomstkorting. Kies de partij die in lijn is met jouw wensenpakket.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een passende aanbieder beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de leverancier. Bijv. www.lampiris.be + www.wasewind.be. Jouw nieuwe energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Duisburg


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €295 winst geven. Maar, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via de energiehunter check je 5 concrete tips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Praktisch advies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Advies 3: dekens op de bank leggen.
 • Bespaaradvies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Tip 5: combineer verschillende kleuren was

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Duisburg. Dan bespaar je het meeste geld. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In dat scenario kan iedereen overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Vaak worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En misschien beloont de maatschappij jou met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld geldt in de basis: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Duisburg. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij ieder jaar zo’n zeer interessante welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, meestal verzorgt jouw geselecteerde gas en stroom leverancier het opzeggen van het huidige contract aan de hand van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle tarieven en selecteer een beschikbare energieaanbieder. Zoals Eneco, ENGIE + Elegant. Daarna selecteer je de startdatum van het abonnement. Jullie betreffende maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Met behulp van deze website ontdek je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.poweo.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van lage prijzen en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Duisburg vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Duisburg en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Duisburg

Veel energieleveranciers verschaffen op dit moment groene stroom in Duisburg. Toch zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt oneerlijk “groen” genoemd. De zekerheid hebben dat leveranciers 100% transparant zijn? Gebruik dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Duisburg vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Tervuren kennen we diverse initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3080. In deze woonplaats kan je wellicht relatief goedkoop meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Mega tarieven.