Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Everberg

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Everberg? Dankzij www.energiehunter.be vind je moeiteloos alle bekende maatschappijen. Voorbeelden zijn Mega en Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Everberg de laagste prijs biedt. Ook lees je op deze pagina belangrijke informatie over onderwerpen als tarieven en verschillende contractsoorten. Tevens vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Kortenberg
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,411
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3300 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle bekende providers in een overzicht
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Gemiddelde besparing van € 305,00.

Probleemloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Everberg?

Er zijn enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Everberg. Dit varieert van Antargaz tot aanbieders zoals OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 30 organisaties. Zij lopen allemaal via de infrastructuur van Iverlek. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Nieuwsgierig welke gas en stroom bedrijven je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Everberg is die past bij jouw verbruik? Voer gelijk de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Maar, maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In het geval van een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Conclusie: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep wenst elke consument een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Door middel van onze handige vergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Everberg, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Door middel van de keuzevakjes in onze vergelijker check jij eenvoudig een energiecontract dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Everberg

 • Engie: Een passend contract voor elk huishouden
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Ook flexibele prijzen
 • Luminus: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Diverse looptijden
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De producten van gas & stroom organisaties en de onkosten verschillen per regio. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt zijn eigen tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Everberg betreft Iverlek. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Kortenberg is de aardgas netbeheerder Iverlek. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Everberg

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Kortenberg
 • Populair merk: De Dietrich
 • Groene energie: 36,30%
 • Postcodegebied: 3078
 • Verbruik stookolie: 1820 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,411
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3300 kWh
energie-vergelijken-everberg

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Allereerste je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de regio Everberg ligt dat gemiddeld op circa 1495 m3 + 3300 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Alle ingevoerde gegevens werken door in de energiekosten.

 3. Selecteer type energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Ten aanzien van contracten kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Meestal loont het om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een overzicht met alle beschikbare leveranciers en contracten. Bij elk abonnement tref je specificaties als soort energie, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Everberg, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die aansluit op jouw eisen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een passende prijsaanbieding tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de energieleverancier. Zoals www.essent.be en www.ebem.be. De betreffende energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Everberg


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan in sommige gevallen wel €285 besparen. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna profiteer je van 5 bruikbare tips & tricks die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Praktisch advies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Praktische tip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bezuinigadvies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Advies 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bezuinigtip 5: switch van energiemaatschappij

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van leverancier?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Everberg. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Let op, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren gedurende de contractperiode. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je exact weet wat het energietarief is. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor de energiewereld geldt in de basis: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Everberg. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elk jaar een zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak verwerkt je geselecteerde gas en stroom aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de beste aanbieder. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent + Ebem. Daarnaast kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie geselecteerde energie-organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Met behulp van de Energiehunter vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.eneco.be, dan valt als eerste op dat de prijzen daar hoger zijn. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lagere tarieven en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Everberg vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Everberg en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Everberg

Veel leveranciers ondersteunen vandaag de dag groene stroom in Everberg. Op dit front zijn er diverse keuzes te maken. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet elk groene energie label komt 100% groen tot stand. Veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groen uit NL”. Hier kan jij echte groene energieleveranciers in Everberg vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Kortenberg onderscheiden we nogal wat acties met een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3078. In deze plaats kan je soms met financiële bonussen meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isolatie van de woning
 • Huis met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En ook belangrijk: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook OCTA+ tarieven.