Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vaalbeek

Gemakkelijk energie vergelijken in Vaalbeek? Via energiehunter.be check je gemakkelijk alle grote aanbieders als Watz & Lampirus. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Vaalbeek het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts vergaar je op deze pagina uitgebreide info over zaken als het ideale overstapmoment en vaste en variabele tarieven. Ook verschaffen wij jou praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Oud-Heverlee
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,407
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,270
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3495 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote providers in een overzicht
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Eenvoudig besparen tot wel € 495,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Vaalbeek?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers voorhanden in Vaalbeek. Dat loopt van Eneco tot Mega, er zijn opties bij de vleet. In juni 2024 moet je een keuze maken uit ruim 25 bedrijven. Deze zijn allemaal aangesloten op het net van Iverlek. Het is onmogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Benieuwd welke maatschappijen actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vaalbeek is? Voer hieronderjouw eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en je kunt lekker warm douchen. Toch, energie-organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de energievergelijker vergelijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Vaalbeek, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. Dankzij de keuzevakjes in de prijzenvergelijker detecteer je probleemloos een contract dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Vaalbeek

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Waar loyale klanten worden beloond
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Online prijs berekenen
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Contact via telefoon, mail en social media
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Meerdere contracten
 • Wase Wind: Uitstekende klantenservice
 • Comfort Energy: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De beschikbare producten energieleveranciers en de energiekosten variëren per postcodegebied. Dit komt doordat er veel beheerders diensten leveren. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Vaalbeek heet Iverlek. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Oud-Heverlee wordt transport van het aardgas beheerd door Iverlek. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Vaalbeek

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Oud-Heverlee
 • Populaire CV: Weishaupt
 • Aandeel duurzaam: 35,90%
 • Postcodegebied: 3054
 • Aantal mazout liters: 1780 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,407
 • Stroomtarief kwh: €0,270
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3495 kWh
energie-vergelijken-vaalbeek

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Start met de standaard informatie. Dit gaat over grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de buurt van Vaalbeek is dit gemiddeld zo’n 1475 m3 en 3495 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Betreffende prijs zekerheden kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een modelcontract. In algemene zin loont het om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle erkende energiebedrijven. Bij ieder abonnement vind jij voorwaarden zoals type stroom/gas, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Vaalbeek, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een relevante actie gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de onderneming. Dit kan zijn www.engie.be + www.eneco.be. Jouw aanstaande energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Vaalbeek


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €320 voordeel geven. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hieronder profiteer je van 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Advies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Praktische tip 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Tip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaartip 5: korter douchen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Vaalbeek. Dan betaal je het minst voor je energie. Desondanks, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren binnen het modelcontract. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het direct duidelijk is hoeveel je gaat betalen. En eventueel krijg je ook nog eens een aantrekkelijke bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn op lange termijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Vaalbeek. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Maar, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij alle jaren deze zeer interessante welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel faciliteert de gekozen energie-organisatie het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en ga voor een nieuwe energieaanbieder. Denk aan Eneco, Lampiris en Poweo. Vervolgens bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. De aankomende energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van www.energiehunter.be check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.octaplus.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Middels lage kosten en grote welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Vaalbeek vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Vaalbeek en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Vaalbeek

De meeste energieleveranciers bieden inmiddels groene stroom in Vaalbeek. Rondom dit thema is hier veel variatie in mogelijk. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is bij veel aanbieders weer anders. Niet ieder groene energie contract draagt terecht die naam. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief geprofileerd als groen of duurzaam. Er vanuit kunnen gaan dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Neem dan uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Vervolgens kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Vaalbeek vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In en rondom de gemeente Oud-Heverlee kennen we nogal wat projectenbinnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 3054. In deze buurt kan je in toenemende mate zeer betaalbaar deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om ons eigen huis te verduurzamen. Op termijn moet Vlaams Brabant hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Antargaz contract.