Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Neerijse

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Neerijse? Door gebruik te maken van www.energiehunter.be tref je probleemloos alle grote energie aanbieders als o.a. Mega en Poweo. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Neerijse prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij tref je via de energievergelijker praktische info over topics zoals energiebelastingen en vaste of variabele tarieven. Ook bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Huldenberg
Netbeheerder Elektra:Imea
Netbeheerder AardgasImea
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,401
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1445 m3 en 3465 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersin een overzicht
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar tot wel € 395,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Geen dag zonder gas of stroom!

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Neerijse?

Er zijn best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Neerijse. Van Lampirus tot en met Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 40 leveranciers. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het gas- en elektra netwerk van Imea. Het is onuitvoerbaar om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke energiebedrijven mogelijk zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Neerijse voor jou is? Geef moeiteloos de privé gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, energiemaatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Middels de energietarievenvergelijker bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Neerijse, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van de keuzevakjes in onze vergelijker detecteert men moeiteloos een energieovereenkomst dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Neerijse

 • Engie: Verstand van zaken!
 • OCTA+: Handige website
 • Lampiris: Reken jouw energiekoste online uit
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Uitstekende klantenservice
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Ketel garantie voor €6,99 per maand
 • Elegant: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Watz: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Wase Wind: Een passend contract voor elk huishouden
 • Comfort Energy: Waar loyale klanten worden beloond
 • Poweo: Grip op verbruik en de kosten

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de onkosten kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders van het net actief zijn. Iedere netbeheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Neerijse heet Imea. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Huldenberg is de huidige netbeheerder van het aardgas Imea. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Informatie over Neerijse

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Huldenberg
 • CV Merk: Oertli
 • Groene stroom: 35,30%
 • Centrale postcode: 3040
 • Aantal mazout liters: 1720 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Imea
 • Gasregio: Imea
 • Gastarief M3: €0,401
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1445 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3465 kWh
energie-vergelijken-neerijse

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Allereerste je contactgegevens. Hiermee bedoelen we gezinssamenstelling, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In Neerijse bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1445 m3 en 3465 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Aangaande looptijd kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Doorgaans is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle interessante maatschappijen en contracten. Van elk abonnement lees jij data zoals herkomst van stroom en gas, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Neerijse, en de eventuele korting. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een mooie korting beschikbaar? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de onderneming. Zoals www.octaplus.be en www.eneco.be. Jouw toekomstige energie-aanbieder regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Neerijse


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €265 rendement bieden. Maar, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Hierna check je 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaartip 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bespaaradvies 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Bespaaradvies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Praktische tip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Praktisch advies 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Neerijse. Zodoende bespaar je het meeste geld. Belangrijk, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. Gewoonlijk vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract kan dus uit op het moment dat gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld geldt: contracten voor een langere periode zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Neerijse. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elke 12 maanden deze hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel regelt je nieuwe leverancier het volledige overstaptraject met de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bedrijven als Eneco, Essent + Comfort Energy. Hierna neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. De betreffende gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van energiehunter.be vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan valt al gauw op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van voordelige prijzen en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Neerijse vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Neerijse en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw verbruik

Duurzame energie in Neerijse

Het merendeel van de bedrijven ondersteunen ondertussen groene stroom in Neerijse. Rondom dit thema zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt duurzaam. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de optie “Groene Energie uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Neerijse vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Huldenberg kennen we meerdere acties met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 3040. In deze regio kan je in toenemende mate tegen een aantrekkelijke prijs meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Mega contract.