Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Winksele

Eenvoudig energie vergelijken in Winksele? Middels onze website achterhaal je snel en simpel alle beschikbare energiebedrijven zoals OCTA+ & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Winksele prijstechnisch het meest interessant is. Ook bekijk je via de Energiehunter belangrijke info over items als bijv. tarieven van energie * gas en uitleg over jouw energierekening. Ook verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Herent
Netbeheerder Elektra:Imea
Netbeheerder AardgasImea
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,399
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Gemiddelde besparing van € 340,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Winksele?

Er zijn nogal wat energieleveranciers voorhanden in Winksele. Van Essent tot en met Luminus, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 30 energie aanbieders. Deze aanbieders nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Imea. Het is onuitvoerbaar om alle aanbieders zelf te vergelijken. Daarvoor is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke gas & stroom aanbieders mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Winksele is voor jouw situatie? Voer gemakkelijk de eigen gegevens in, sorteer de resultaten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Evenwel, gas & stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Bij een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Geholpen door onze handige vergelijker bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Winksele, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de vergelijkingstool bekijk jij probleemloos een overeenkomst dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Winksele

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Ook modelcontracten
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Gemakkelijk online inschrijven
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Blog met handige bespaartips
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Goede klantenservice
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van gas & stroom leveranciers en de onkosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er verschillende beheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net hanteert weer andere onkosten voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Winksele heet Imea. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Herent wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Imea. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten en cijfers Winksele

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Herent
 • CV ketel: Itho Daalderop
 • Aandeel duurzaam: 35,10%
 • Centrale postcode: 3020
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1700 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Imea
 • Gasregio: Imea
 • Gastarief M3: €0,399
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-winksele

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de buurt van Winksele is het gemiddelde verbruik ong. 1435 m3 plus 3455 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Deze factoren werken door in de kosten van energie.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van contractduur zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of variabele tarieven / abonnementen. In de regel is het een goed idee om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een overzicht met alle beschikbare energie aanbieders. Bij ieder abonnement tref je info over type stroom/gas, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Winksele, en de eventuele korting. Kies de leverancier die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een populaire leverancier gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van de aanbieder. Denk aan www.luminus.be of www.ebem.be. De door jou gekozen energie-partij regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Winksele


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €270 besparen. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina vind je 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: doe de kraan dicht als je ‘m niet gebruikt
 • Tip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bespaartip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bespaartip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Tip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Winksele. Op die manier is de besparing het grootst. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Doorgaans worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En soms ontvang je ook wel een introductiekorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In energieland werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Winksele. Bij een langdurig contract is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij alle jaren deze hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal verzorgt de toekomstige energie-aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en selecteer een beschikbare maatschappij. Bijv. Eneco, ENGIE of natuurlijk Comfort Energy. Bij de volgende stap bespreek je de ingangsdatum (start levering). De gekozen energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Via onze vergelijker tref je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.watz.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lage kosten en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Winksele vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Winksele en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Winksele

Een groot deel van de energie aanbieders bieden op dit moment groene stroom in Winksele. Rondom dit thema zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat maatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Kies dan de optie “Groen uit NL”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Winksele vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Herent zien we steeds meer projectenrondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 3020. In deze omgeving kan je wellicht financieel aantrekkelijk bijdragen aan duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook moedigt de gemeente ons aan om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Zonnepanelen integreren
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Vijf praktische bespaartips of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over OCTA+ contract.