Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Heverlee

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Heverlee? Door gebruik te maken van onze website tref je probleemloos alle erkende maatschappijen als Watz en Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en bekijk welke energieleverancier in Heverlee het goedkoopste contract aanbiedt. Daarbij verzamel je op energiehunter.be praktische informatie over thema’s zoals tarieven van energie * gas en vaste en variabele tarieven. Verder komen we met nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Leuven
Netbeheerder Elektra:Imea
Netbeheerder AardgasImea
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,394
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle energiebedrijvenonder elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 435,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Heverlee?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Heverlee. Dit loopt van Antargaz tot aanbieders zoals Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 20 organisaties. Deze bedrijven werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Imea. Het is vrijwel uitgesloten om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke energieleveranciers in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heverlee is voor jouw verbruik? Vul gelijk de eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Meer weten? Check onze 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, gas en stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Via onze handige vergelijker bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Heverlee, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat is geen probleem! Met behulp van selecties maken in de vergelijkingstool checken jullie gemakkelijk een abonnement dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Heverlee

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Goede klantenservice
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Prettige klantendienst
 • Poweo: Ook modelcontracten

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De producten van energiebedrijven en de energietarieven verschillen per regio. Dit komt doordat er nogal wat beheerders van het net op deze markt werken. Iedere afzonderlijke beheerder rekent eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Heverlee is Imea. De prijzen voor het beheer van het netwerk zijn per woonplaats weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Leuven valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Imea. Bij problemen in het netwerk zullen zij dat oplossen.

Informatie over Heverlee

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Leuven
 • Populair merk: Chappee
 • Groene stroom: 34,60%
 • Hoofdpostcode: 3001
 • Gem. mazout: 1650 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Imea
 • Gasregio: Imea
 • Gastarief M3: €0,394
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-heverlee

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Heverlee ligt dat gemiddeld op circa 1410 m3 plus 3430 kWh. Heb jij een gasloze woning? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je opwekt. De genoemde zaken bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Betreffende contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en een modelcontract. Normaliter is het gunstiger om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je ziet nu de resultaatpagina met alle mogelijke aanbieders van energie. Van elk contract lees jij info met betrekking tot type stroom/gas, looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Heverlee, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een populaire aanbieder gevonden? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van het bedrijf. Onder andere www.essent.be of natuurlijk www.eni.com. Jouw aanstaande energieleverancier regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Heverlee


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €295 winst geven. Echter, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Hierna bekijk je 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Advies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bespaaradvies 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Advies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Praktisch advies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Tip 5: combineer verschillende kleuren was

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten vinden: maak een sport van het overstappen in Heverlee. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Heb jij geen ervaring met overstappen? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt gedurende de contractperiode. In de regel vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En als je geluk hebt krijg je ook nog eens een hoge overstapkorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiewereld werkt het zo: langlopende contracten zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Heverlee. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt je betreffende energie-organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Zoals OCTA+, Essent of Comfort Energy. Tevens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jouw betreffende leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van www.energiehunter.be tref je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.zeno.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Via voordelige prijzen en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Heverlee vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Heverlee en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Heverlee

De meeste energiemaatschappijen bieden onderwijl groene stroom in Heverlee. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet elk “groene energie” label draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt illegitiem “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat leveranciers een groen beleid hanteren? Ga dan voor een filter voor “Groen uit NL”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Heverlee vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Leuven zien we meerdere opdrachten met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 3001. In deze regio kan je soms heel gunstig meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Poweo.