Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Elewijt

Meteen energie vergelijken in Elewijt? Middels www.energiehunter.be vind je probleemloos alle relevante aanbieders als o.a. Watz en Antargaz. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en check welke energieleverancier in Elewijt het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien vind je op energiehunter.be belangrijke info over zaken zoals stroomtarieven en info over de enkele of dubbele meter. Verder vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Zemst
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,392
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3420 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenbij elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar tot wel € 365,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Elewijt?

Wij zien meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Elewijt. Dit varieert van Eneco tot Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags kun je kiezen uit circa 30 providers. Deze werken allemaal op basis van de leidingen van Iverlek. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke gas en stroom aanbieders je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Elewijt is op dit moment? Vul eenvoudig jouw gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Daartegenover, maatschappijen zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een storing, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Wat dus belangrijk is: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening zoekt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! D.m.v de energiehunter vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Elewijt, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Dat is geen probleem! Met behulp van selecties in de prijzenvergelijker bekijkt men probleemloos een energieovereenkomst dat past bij jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Elewijt

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Met handige energiesimulator
 • Eneco: Online grip op je kosten
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Sensibiliseren voor zuinig energiegebruik
 • Comfort Energy: Exclusieve aanbiedingen
 • Poweo: Online facturen bekijken

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van gas & stroom leveranciers en de tarieven variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Elewijt is Iverlek. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Zemst wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iverlek. Bij een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Elewijt

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Zemst
 • Populaire CV: Brotje
 • Aandeel duurzaam: 34,40%
 • Postcodegebied: 1982
 • Mazout: 1630 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,392
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3420 kWh
energie-vergelijken-elewijt

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld grootte van het gezin, en postcode + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In de omgeving Elewijt gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1400 m3 en 3420 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Al deze zaken beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Inzake contractduur heb je de keuze uit o.a. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal is het een goed idee om eens in de 12 maanden over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een overzicht met alle beschikbare energieleveranciers. Bij elk contract vind jij details over type stroom/gas, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Elewijt, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige aanbieding gecheckt? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van de maatschappij. Denk aan www.engie.be of natuurlijk www.zeno.be. Jouw aanstaande energieonderneming neemt het administratieve deel voor zich. Je komt nooit zonder gas en stroom in Elewijt


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €340 rendement bieden. Daarentegen, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna lees jij 5 concrete tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Bezuinigadvies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Praktische tip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bezuinigadvies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Advies 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Elewijt. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag op ieder moment, overstappen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat het energietarief is. En misschien is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld is het principe: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Elewijt. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Echter, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je jaarlijks een hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, vaak regelt de aankomende energieleverancier de opzegging van de actuele contracten met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent of natuurlijk Energie 2030. Hierna beslis je over de ingangsdatum (start levering). De geselecteerde gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via de energievergelijker check je altijd de scherpste aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.trevion.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij lagere onkosten en aantrekkelijke welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Elewijt vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Elewijt en stap over naar de beste aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Elewijt

De meeste organisaties bieden ondertussen groene stroom in Elewijt. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat bedrijven eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groene stroom uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Elewijt vergelijken, tegen de laagste prijs.

Maak jouw regio groener
In de buurt van de gemeente Zemst onderscheiden we allerlei projectenbinnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1982. In deze buurt kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Bekijk ook de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Comfort Energy.