Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Zemst

Zonder problemen energie vergelijken in Zemst? Dankzij energiehunter.be doorzoek je overzichtelijk alle bekende bedrijven als bijv. Mega & Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, voer het verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Zemst de laagste prijs biedt. Bovendien vind je op energiehunter.be nuttige informatie informatie over thema’s als bijv. wat een geschikt overstapmoment is en salderen. Bovendien bieden wij een aantal bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Zemst
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,386
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenbij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Eenvoudig besparen tot wel € 415,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Zemst?

We zien erg veel energieleveranciers voorhanden in Zemst. Dit loopt van Poweo tot Ecopower, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. In april 2024 zijn het zo’n 35 organisaties. Deze energieleveranciers zijn allemaal aangesloten op de infrastructuur van Iverlek. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Bekijken welke gas & stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Zemst is die past bij jouw verbruik? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je ook klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en er is warm water in het hele huis. Echter, energiebedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van onze handige vergelijker vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Zemst, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij selecties maken in de tarievenvergelijker vind jij gemakkelijk een energieproduct dat aansluit op de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Zemst

 • Engie: ENGIE Electrabel Carplug Home
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Goed bereikbare klantendienst
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Altijd scherpe acties
 • Watz: 5% besparen op de isolatiefactuur
 • Wase Wind: Grip op verbruik en de kosten
 • Comfort Energy: Ook modelcontracten
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Wat zijn de actuele energieprijzen in de regio? (Prijzen april 2024)

De beschikbare producten gas & stroom organisaties en de kosten variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er diverse beheerders van het net diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor de transport van elektra en gas. De huidige elektriciteit netbeheerder in Zemst heet Iverlek. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Zemst is de aardgas netbeheerder Iverlek. Bij problemen met het gas zullen zij dat oplossen.

Kerngegevens Zemst

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Zemst
 • Populaire CV: Ferroli
 • Groene stroom: 0,259%
 • Centrale postcode: 1980
 • Mazout verbruik: 2290 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,386
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-zemst

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dat betreft gezinssamenstelling, en straatnaam + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Zemst bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1590 m3 + 3460 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Zonnepanelen op je dak? Kies het aantal kWh in dat je panelen opleveren. Al deze zaken zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Sla dit dan over. Ten aanzien van contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. In de regel is het verstandig om elke 12 of 24 maanden een nieuw jaarcontract te nemen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle grote aanbieders + contracten. Bij alle contracten zoek je voorwaarden zoals type energie, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Zemst, en nieuwe klanten korting. Kies de leverancier die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende prijsaanbieding gevonden? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de leverancier. Onder andere www.luminus.be of www.eni.com. Jouw nieuwe energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Zemst


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan in sommige gevallen wel €380 rendement bieden. Evenwel, wat kan je nog meer doen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Via de energiehunter check jij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Advies 2: gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren.
 • Bespaartip 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Praktische tip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Advies 5: kies voor het eco-programma op de vaatwasser of wasmachine

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Zemst. Zo maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Heb jij geen ervaring met overstappen? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen in januari en in juli. Bij variabele prijzen profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiemarkt geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Zemst. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren deze dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt je betreffende maatschappij de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en neem de beste of voordeligste maatschappij. Bedrijven als Eneco, ENGIE of natuurlijk Antargaz. Vervolgens neem je een besluit over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aanstaande gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van www.energiehunter.be check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.engie.be, dan valt al gauw op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Zemst vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Zemst en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Zemst

Het merendeel van de maatschappijen leveren onderwijl groene stroom in Zemst. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet elk “groene stroom” label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ongeoorloofd gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat bedrijven 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval zeker voor “Groene energie uit NL”. Dan kan je echte groene energieleveranciers in Zemst vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In het leefgebied van de gemeente Zemst zien we nogal wat activiteiten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 1980. In deze plaats kan je soms financieel aantrekkelijk meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook stimuleert de gemeente ons om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant volledig energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Dak met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Duurzaam verwarmen met een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: minder energie verbruiken! Lees de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Lampirus april 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente