Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Wezembeek-Oppem

Gemakkelijk energie vergelijken in Wezembeek-Oppem? Met behulp van onze vergelijker doorzoek je gemakkelijk alle relevante maatschappijen. Je kunt denken aan Mega & Aspiravi. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Wezembeek-Oppem de beste deal heeft! Voorts tref je via de energievergelijker handige informatie over onderwerpen als tarieven en uitleg over jouw energierekening. Daarnaast bieden wij een aantal tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Wezembeek-Oppem
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,385
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1585 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Makkelijk vergelijken

 • Alle leverancierseenvoudig vergelijken
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 395,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • De nieuwe energieleverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Wezembeek-Oppem?

Er zijn best veel energieleveranciers voorhanden in Wezembeek-Oppem. Dit varieert van Eneco tot Ecopower, de keuze is reusachtig groot. Vandaag tellen we ruim 40 energie aanbieders. Deze bedrijven zijn allemaal aangesloten op het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom leveranciers er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Wezembeek-Oppem is op dit moment? Geef gelijk jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Maar, energie-aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Het punt is: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wenst elke consument een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. D.m.v de energiehunter vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Wezembeek-Oppem, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Middels filteren in de vergelijkingstool zoeken jullie zonder problemen een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Wezembeek-Oppem

 • Engie: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Ook modelcontracten
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Eneco: Goed bereikbare klantendienst
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Online prijs berekenen

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen maart 2024)

De pakketten van energiemaatschappijen en de vergoedingen variëren per postcodegebied. Dat heeft te maken met het feit dat er veel netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas past eigen voorwaarden toe en weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Wezembeek-Oppem heet Iverlek. De prijzen voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Wezembeek-Oppem valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Iverlek. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Wezembeek-Oppem

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,385
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1585 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-wezembeek-oppem

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Wezembeek-Oppem bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1585 m3 plus 3455 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Dit alles werken door in de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het verstandig om elke 12 of 24 maanden over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu een opsomming met alle erkende energie aanbieders. Van ieder pakket check jij informatie als soort stroom/gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Wezembeek-Oppem, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw budget.

 5. Stap online over

  Een actuele leverancier gespot? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de webpagina van de aanbieder. O.a. www.luminus.be en ook www.eneco.be. Jouw nieuwe aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Wezembeek-Oppem


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan in sommige gevallen wel €260 opleveren. Evenwel, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina tref jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Bespaartip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bezuinigtip 3: kies een slimme thermostaat
 • Tip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Tip 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters zeggen altijd: regel jaarlijks het overstappen in Wezembeek-Oppem. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt altijd, switchen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? In dat geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of wil jij een model contract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Doorgaans wijzigen leveranciers hun variabele tarieven begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiewereld is de stelregel: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Wezembeek-Oppem. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal faciliteert de gekozen organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Bijv. Eneco, ENGIE en ook Comfort Energy. Daarna bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jouw toekomstige energiemaatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Via onze vergelijker tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.aspiravi.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energieleveranciers speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Wezembeek-Oppem vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Wezembeek-Oppem en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Wezembeek-Oppem

Bijna alle bedrijven bieden momenteel groene stroom in Wezembeek-Oppem. Echter is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet ieder groene stroom contract kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Kies in dat geval de optie “Groen uit België”. Jij kan dan erkende groene energieleveranciers in Wezembeek-Oppem vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Wezembeek-Oppem zien we nogal wat activiteiten waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1970. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht tegen een gunstig tarief meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om thuis minder energie te verbruiken. In zo’n 25 jaar moet Vlaams Brabant helemaal energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen installeren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler installeren
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk ook de tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Watz maart 2024.