Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Meise

Gemakkelijk energie vergelijken in Meise? Middels de energievergelijker check je supersnel alle interessante leveranciers als bijv. Engie en Lampirus. Schets jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Meise de scherpste prijs kan bieden. Ook vergaar je via onze vergelijker belangrijke info over items zoals de netbeheerder en vaste of variabele tarieven. Bovendien vind je hier nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Meise
Netbeheerder Elektra:Sibelgas
Netbeheerder AardgasSibelgas
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,380
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,260
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende bedrijven onder elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Eenvoudig besparen tot wel € 335,00.

Eenvoudig overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Meise?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Meise. Dit loopt van Lampirus tot Ecopower, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Momenteel heb je de keuze uit zo’n 20 organisaties. Deze leveranciers werken uitsluitend met de leidingen van Sibelgas. Het is onmogelijk om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Meise is? Voer snel jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het prioriteit dat er snel een monteur komt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Geholpen door onze prijzencheck ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Meise, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v de keuzevakjes in de Energiehunter ontdek jij simpel en snel een energieproduct dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Meise

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Goed bereikbare klantendienst
 • Essent: Meerdere contracten
 • Eneco: Loyaliteit wordt beloont via de Comfort Bonus
 • Luminus: Eerlijk en transparant
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Online facturen bekijken

Wat kost energie in de regio? (Prijzen juni 2024)

De condities van gas & stroom aanbieders en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er diverse netbeheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer andere onkosten voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Meise heet Sibelgas. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Meise is de huidige netbeheerder van het aardgas Sibelgas. In het geval van een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten en cijfers Meise

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Meise
 • Populaire CV: Benraad
 • Aandeel duurzaam: 0,253%
 • Centrale postcode: 1860
 • Mazout consumptie: 2230 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Sibelgas
 • Gasregio: Sibelgas
 • Gastarief M3: €0,380
 • Stroomtarief kwh: €0,260
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-meise

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Onder andere samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Meise ligt dit gemiddeld op 1560 m3 en nog eens 3430 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je realiseert. Deze factoren beïnvloeden de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Je kunt deze stap dan overslaan. Aangaande prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Dikwijls loont het om jaarlijks weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar een lijst met alle interessante energiebedrijven. Bij elk abonnement lees jij details met betrekking tot soort energie, looptijd contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Meise, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die matcht met de opgegeven wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een interessante aanbieder beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de leverancier. Bijvoorbeeld www.essent.be en ook www.elegant.be. De nieuwe energieonderneming zegt jouw huidige contract op. Geen dag zonder gas of stroom in Meise


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €350 korting realiseren. Desondanks, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand bieden wij 5 energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Praktisch advies 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Tip 3: hou je vriezer zoveel mogelijk gesloten.
 • Bespaartip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bespaaradvies 5: Benut de pompschakelaar

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Meise. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, zonder boete te betalen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energietarieven nemen of kiezen voor variabele tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Meestal vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En daarnaast is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Meise. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij een jaarcontract ontvang je jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert jouw nieuwe energiemaatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor een nieuwe partij. Bedrijven als Luminus, Essent en Aspiravi. Ook bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Je geselecteerde maatschappij zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de energievergelijker vind je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.ebem.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van voordelige tarieven en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Meise vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Meise en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Meise

Tal van energieleveranciers verschaffen onderhand groene stroom in Meise. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd verschilt nogal. Niet elk groene energie label draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Kies in dat geval zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je alle groene energieleveranciers in Meise vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de gemeente Meise bestaan er tegenwoordig verscheidene activiteiten rondom duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 1860. In deze plaats kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs participeren in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Vlaams Brabant de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen installeren
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En ook belangrijk: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Check ook Essent juni 2024.


Alle plaatsen in deze gemeente