Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Steenokkerzeel

Zonder problemen energie vergelijken in Steenokkerzeel? Via onze vergelijker check je probleemloos alle erkende maatschappijen als Mega en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Steenokkerzeel de laagste prijs hanteert. Tevens tref je op energiehunter.be bruikbare informatie over thema’s zoals verschillende aanbieders en de slimme meter. Bovendien geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Steenokkerzeel
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIveg
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,457
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1540 m3 en 3410 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 255,00.

Snel & simpel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Steenokkerzeel?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in Steenokkerzeel. Dat loopt van Poweo tot aanbieders zoals Watz, er zijn opties bij de vleet. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 35 organisaties. Deze leveranciers lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Pbe Vlaanderen. Het is onmogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Steenokkerzeel is die past bij jouw verbruik? Voer gemakkelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en stap meteen over. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Daartegenover, gas & stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van de energietarievenvergelijker bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Steenokkerzeel, voor jouw situatie. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij filters in de Energiehunter zoekt men eenvoudig een overeenkomst dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Steenokkerzeel

 • Engie: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Zelf verbruik in de gaten houden
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Altijd scherpe acties
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Transparant en eerlijk
 • Elegant: Overzichtelijke contracten
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Comfort Energy: Automatische levering
 • Poweo: Handige website

Wat zijn de gemiddelde energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen februari 2024)

Het aanbod van gas & stroom aanbieders en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas verwerkt weer andere tarieven voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Steenokkerzeel is Pbe Vlaanderen. De tarieven van het netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Steenokkerzeel is de huidige netbeheerder van het aardgas Iveg. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Cijfers en feiten Steenokkerzeel

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iveg
 • Gastarief M3: €0,457
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1540 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3410 kWh
energie-vergelijken-steenokkerzeel

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Je begint altijd met de standaard informatie. Dit zijn gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Steenokkerzeel is dit gemiddeld zo’n 1540 m3 en 3410 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Dit alles bepalen het energietarief.

 3. Selecteer herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent looptijd kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Normaliter is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle populaire leveranciers en contracten. Van elk pakket achterhaal jij informatie over soort stroom/gas, type contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Steenokkerzeel, en de eventuele korting. Selecteer de partij die past bij jouw wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige aanbieding gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de website van de energiemaatschappij. Denk aan www.engie.be of www.comfortenergy.be. Jouw aanstaande aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Steenokkerzeel


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan soms wel €270 winst geven. Echter, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter tref jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bezuinigtip 1: de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken
 • Praktisch advies 2: zorg dat je koelkast goed sluit.
 • Praktische tip 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bezuinigadvies 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Praktische tip 5: repareer je kraan als deze lekt.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: maak een sport van het overstappen in Steenokkerzeel. Dan ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen wisselen van leverancier, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen de looptijd van het contract. Meestal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen werkt in jouw voordeel als de energieprijzen dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je exact weet wat je de komende jaren betaalt. En mogelijk krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. Voor de energiewereld is de stelregel: meerjarige contracten zijn duurder dan meerdere kortlopende energiecontracten voor Steenokkerzeel. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang je alle jaren een aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw gekozen energieleverancier de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste of voordeligste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Luminus, ENGIE + Energy People. Vervolgens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jouw nieuwe aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.octaplus.be, dan is het niet moeilijk om te zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is daarvan de reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van lagere onkosten en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Steenokkerzeel vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Steenokkerzeel en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Steenokkerzeel

Een groot deel van de energie aanbieders bieden vandaag de dag groene stroom in Steenokkerzeel. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen varieert per leverancier. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan de selectie “Groene Energie uit België”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Steenokkerzeel vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de gemeente Steenokkerzeel zien we meerdere initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 1820. Als inwoner van deze plaats kan je in toenemende mate tegen een gunstig tarief meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Vlaams Brabant energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Woning met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Elegant overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente