Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vilvoorde

Zonder problemen energie vergelijken in Vilvoorde? Aan de hand van de energievergelijker tref je eenvoudig alle interessante bedrijven als bijvoorbeeld Essent en Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Vilvoorde voor jou de beste prijs heeft. Ook bekijk je via de energievergelijker nuttige informatie informatie over zaken zoals onderwerpenen zakelijke energie. Tevens verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Vilvoorde
Netbeheerder Elektra:Pbe Vlaanderen
Netbeheerder AardgasIveg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,456
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle erkende aanbieders vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Enorme besparingen tot wel € 205,00.

Snel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Vilvoorde?

We zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Vilvoorde. Dit loopt van Engie tot bijvoorbeeld Watz, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In maart 2024 kan je kiezen uit om en nabij 25 leveranciers. Deze maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Pbe Vlaanderen. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke energiemaatschappij mogelijk zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vilvoorde is die past bij jouw verbruik? Vul eenvoudig de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en in de winter is het lekker warm in huis. Desalniettemin, gas & stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Tijdens stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat dit snel opgelost wordt. Met andere woorden: houd ook rekening met kwaliteit service. Het is heel simpel, uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Via onze tarievencheck check je snel de goedkoopste energieleverancier van Vilvoorde, die aansluit op jouw wensen. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. Door gebruik te maken van selecties in onze vergelijker vinden jullie probleemloos een energieovereenkomst dat aansluit op het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Vilvoorde

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Nr. 1 in water en wind op Belgische bodem
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van energieleveranciers en de onkosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders actief zijn. Iedere netbeheerder heeft eigen prijsstrategieën voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Vilvoorde betreft Pbe Vlaanderen. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Vilvoorde wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Iveg. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Vilvoorde

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Vilvoorde
 • Populair merk: Wolf
 • Aandeel groen: 0,248%
 • Postcode: 1800
 • Mazout verbruik: 2180 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Pbe Vlaanderen
 • Gasregio: Iveg
 • Gastarief M3: €0,456
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-vilvoorde

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Dit zijn aantal gezinsleden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de buurt van Vilvoorde is het gemiddelde verbruik ong. 1535 m3 en 3405 kWh. Woon jij volledig gasloos? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens bepalen de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Inzake contractduur kan je kiezen voor 1, 3, of 5 jaar, en specifieke model (variabele) prijzen. Normaliter is het een goed idee om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle grote energie aanbieders. Van ieder pakket bekijk je specificaties over oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Vilvoorde, en de welkomstbonus. Selecteer de maatschappij die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geldige korting gespot? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de leverancier. Zoals www.energie2030.be en www.eneco.be. De gekozen energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Vilvoorde


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €265 rendement bieden. Evenwel, zijn er andere tips om te besparen op de gas- en stroom rekening? Onderstaand bekijk jij 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Tip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bezuinigadvies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Praktisch advies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bezuinigadvies 4: de gevels isoleren.
 • Praktisch advies 5: switch van energiemaatschappij

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zijn erover eens: ga elke jaar opnieuw overstappen in Vilvoorde. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of meer vrijheid met modelcontracten?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Normaal worden deze prijs-updates gedaan op 1 januari en op 1 juli. Bij dit soort contracten profiteer je dus ook als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar zijn op lange termijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Vilvoorde. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk verzorgt je toekomstige maatschappij het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en neem de beste of voordeligste maatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris of Comfort Energy. Daarna bespreek je het moment waarop het contract ingaat. Je betreffende gas en stroom leverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Dankzij onze website vind je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.poweo.be, dan kom je tot de ontdekking dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe kan zoiets? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Dankzij lage kosten en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Vilvoorde vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Vilvoorde en sluit een goed abonnement af die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Vilvoorde

Het gros van de leveranciers faciliteren inmiddels groene stroom in Vilvoorde. Rondom dit thema is onderling veel verschil te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat leveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer dan de selectie “Groen uit België”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Vilvoorde vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Vilvoorde zijn er allerlei initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 1800. In deze buurt kan je vaak relatief goedkoop meedoen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Dak met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En misschien het meest interessant: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Comfort Energy overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente