Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Merchtem

Snel online energie vergelijken in Merchtem? Geholpen door de Energiehunter vind je gemakkelijk alle bekende maatschappijen als Engie & Poweo. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en check welke energieleverancier in Merchtem de laagste prijs hanteert. Ook bekijk je op deze pagina nuttige informatie informatie over thema’s als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en variabele of vaste tarieven. Voorts geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Merchtem
Netbeheerder Elektra:Iverlek
Netbeheerder AardgasIverlek
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,454
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3395 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersnaast elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 265,00.

Moeiteloos overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Merchtem?

We zien enorm veel energieleveranciers voorhanden in Merchtem. Dat gaat van Eneco tot bijvoorbeeld Watz, er is gewoon veel te kiezen. Tegenwoordig heb je de keuze uit zo’n 30 energieleveranciers. Zij werken allemaal op basis van het elektra- en gasnetwerk van Iverlek. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke aanbieders je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Merchtem is? Geef vlug jouw eigen gegevens in, vind de laagste prijs, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas & stroom aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een gasstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Oftewel: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Onderaan de streep verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Aan de hand van de energietarievenvergelijker achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Merchtem, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Ook dat bieden wij. Via selecties in onze vergelijker bekijken jullie verrassend eenvoudig een product dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Merchtem

 • Engie: Exclusieve kortingen
 • OCTA+: Contact via telefoon, mail en social media
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Persoonlijke klantendienst
 • Essent: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Eneco: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Luminus: Alle producten brengen een ecologische oplossing
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Leverancier van hernieuwbare energie
 • Comfort Energy: Reken jouw energiekoste online uit
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat zijn de energiekosten in onze straat? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van bedrijven en de vergoedingen wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders van het net service verlenen. Iedere beheerder van het net wordt gekenmerkt door zijn eigen tarieven voor transport van gas en stroom. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Merchtem betreft Iverlek. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Merchtem is de aardgas netbeheerder Iverlek. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Merchtem

 • Provincie: Vlaams Brabant
 • Gemeente: Merchtem
 • CV Merk: Remeha
 • Aandeel groen: 0,246%
 • Postcode: 1785
 • Verbruik Mazout: 2160 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Iverlek
 • Gasregio: Iverlek
 • Gastarief M3: €0,454
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3395 kWh
energie-vergelijken-merchtem

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Als eerste de basisinfo. Dit zijn grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Hoeveel energie verbruik jij? In de buurt van Merchtem is het gemiddelde verbruik ong. 1525 m3 + 3395 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken dragen bij aan de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft abonnementen kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Meestal is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een handig overzicht met alle erkende aanbieders + contracten. Van elk pakket zoek je data met betrekking tot herkomst energie, soort contract, de kostprijs van gas en elektra in Merchtem, en de overstapbonus. Selecteer de maatschappij die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een relevante prijsaanbieding tegengekomen? Druk op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van de energie-onderneming. Onder andere www.luminus.be en www.eneco.be. Jouw toekomstige energie-partij regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Merchtem


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €345 besparen. Daarentegen, wat zijn de andere opties om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op deze pagina vind jij vijf energiebespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: neem een waterbespaarder
 • Bespaartip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Bespaaradvies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Praktisch advies 4: geen open haard gebruiken.
 • Praktisch advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze experts adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Merchtem. Zo realiseer je de hoogste besparing. Alleen, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je betaalt niets extra’s mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelcontracten. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En misschien wordt je wel beloond met een mooie korting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Merchtem. Bij een contract met een langere looptijd is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daartegenover, bij een jaarcontract ontvang je ieder jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verwerkt je nieuwe energie-organisatie het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een nieuwe energiemaatschappij. Denk aan OCTA+, Lampiris of natuurlijk Ecopower. Hierna selecteer je de startdatum van het abonnement. Je aankomende gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Aan de hand van energiehunter.be ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.essent.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lage prijzen en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Merchtem vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Merchtem en sluit een goed abonnement af voor jouw verbruik

Duurzame energie in Merchtem

Tal van leveranciers verschaffen momenteel groene stroom in Merchtem. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groene stroom uit België”. Daarna kan je erkende groene energieleveranciers in Merchtem vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In en rondom de gemeente Merchtem zijn er verscheidene activiteiten met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 1785. In deze regio kan je steeds vaker relatief goedkoop deelnemen met allerlei burgercollectieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Vlaams Brabant net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Integreren van de zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Watz overstappen.


Alle plaatsen in deze gemeente